DuList IN

Barcelona Gipsy balKan Orchestra u Ljetnom kinu Slavica

blank

Barcelona Gipsy balKan Orchestra, jedan od najutjecajnijih predstavnika tradicijske glazbe u Europi, uskoro se vraćaju u Hrvatsku! Nakon sjajnog koncerta u prepunoj zagrebačkoj Tvornici kulture, Barcelona Gipsy balKan Orchestra ovoga ljeta stižu na našu obalu. Najavili su koncert 10. kolovoza u Ljetnom kinu Slavica.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra već su odavno postali miljenici hrvatske publike, a da je tome zaista tako dokazuju prepune dvorane i neopisiva energija na njihovim koncertima. Nedavno su se na zagrebačkom koncertu čak triput vraćali na bis, a uskoro će istu tu energiju osjetiti publika u Puli i Dubrovniku.

Sicilijanska pjevačica Margherita Abita donijela je novu energiju u bend u studenome 2019. godine, a ove godine su proslavili i desetu obljetnicu svoga djelovanja. Njihov dugoočekivani, sedmi studijski album svjetlo dana će ugledati u jesen 2023., a nove pjesme predstavit će na narednim koncertima na našoj obali.

Margherita Abita (vokal, Italija), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija), Albert Enkaminanko (udaraljke, Španjolska), Julien Chanal (gitara, Francuska), Xavi Pendon (klarinet, Španjolska), Oleksandr Sora (violina, Ukrajina), Pere Nolasc Turu (violina, Španjolska) i Fernando Salinas (harmonika, Španjolska) čine Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

Foto Promo

Pročitajte još

[FOTO] Matador u Revelinu oduševio melodičnim i progresivnim setom

Dulist

Adi Šošarić Šoše i Giuliano otvaraju zimsku koncertnu sezonu u Revelinu!

Dulist

Art and wine radionica u vrtu Kuće Bukovac u Cavtatu

Dulist