Sport

‘Barakude’ saznale suparnike s kojima se sastaju na Svjetskom prvenstvu

35th LEN European Water Polo Championship - Split 2022 - THU 08 SEP 2022 - Men Semi Finals - Croatia vs Italy -

Atena je u utorak bila središte interesa svih sudionika Svjetskog prvenstva koje se od 14. do 30. srpnja održava u japanskom gradu Fukuoki. Temeljem plasmana na prošlom Svjetskom prvenstvu gdje je Hrvatska izborila polufinale, Barakude su ušle u prvu jakosnu skupinu zajedno sa Španjolskom, Italijom i Grčkom. Atenski ždrijeb tako je izgledao: 1. jakosna skupina – Španjolska, Italija, Grčka, Hrvatska

2. jakosna skupina – Srbija, SAD, Mađarska, Kanada

3. jakosna skupina – Brazil, Francuska, Crna Gora, Australija

4. jakosna skupina – Južna Afrika, Japan, Kina, Kazahstan

Hrvatsko izaslanstvo na ždrijebu skupina Svjetskog prvenstva u Ateni činio je Ratko Rudić, član Upravnog odbora i predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog vaterpolskog saveza; Ivan Milaković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izbornik reprezentacije Ivica Tucak. Barakude su ždrijebom dospijele u skupinu C zajedno s momčadima Mađarske, Brazila i Japana.

– U skupini smo s Mađarskom, Brazilom i Japanom, što je zahtjevna skupina s obzirom na snagu Mađara i činjenicu da će Japan kao domaćin sigurno biti nezgodna reprezentacija. Svjesni smo da ukoliko budemo prvi imamo nešto lakši put u daljnjoj fazi natjecanja, no ako ćemo osvojiti drugo ili treće mjesto u skupini tada se već u osmini finala križamo s najtežom skupinom u kojoj se nalaze Španjolska, Srbija i Crna Gora. Mogli smo imati i nešto više sreće. Bit će potrebna velika koncentracija da pokušamo osvojiti prvo mjesto u skupini koje bi ipak vodilo nešto lakšem putu ka cilju. Ukoliko neće biti tako, očekuje nas izuzetno težak put k njemu – prokomentirao je izbornik Tucak.

Poznata je i satnica nastupa naše reprezentacije po hrvatskom vremenu u prva tri susreta, koje će se moći pratiti u izravnom prijenosu na HRT-u:

– 1. kolo, 17. srpnja (09.00 h) Brazil – Hrvatska

– 2. kolo, 19. srpnja (06.30 h) Hrvatska – Mađarska

– 3. kolo, 21. srpnja (02.00 h) Hrvatska – Japan

Pročitajte još

Maro Joković produžio ugovor s Jugom

Dulist

Vito Šutalo zlatni na prestižnom međunarodnom natjecanju

Dulist

Poraz, ali prolaz dalje za kadete Juga

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija