Aktualno

AVANTURA POTRAGE ZA SMJEŠTAJEM ‘Stan je na duže vrijeme, samo ljeti morate izaći’

Jedan od najvećih i najčešćih frustrirajućih problema za mlade, ali i one nešto starije u Dubrovniku je pronalazak stana koji bi se iznajmio po ‘normalnoj’ cijeni i koji je adekvatan za život.

Često dubrovački najmodavci misle da se u stanu ne kuha pa vam špaher ne treba, ili ako vam baš treba on je u spavaćoj sobi, jer tko to ne bi kuhao u spavaćoj sobi?! A zamrzivač je još uvijek visoki luksuz i nepoznanica za dubrovačke najmodavce. O Internetu i sličnim uslugama 21. stoljeća ne treba uopće razgovarati.

I tako se u studenom 2015. godine uputimo u dugotrajnu potragu za stanom za mladi zaposleni par. Da, dobro ste pročitali – avantura je počela prije punih pet mjeseci, kako bi do 1. svibnja 2016. godine pronašli novi stan, budući da iz starog moramo iseliti – zbog sezone. Dakle, vremena je bilo i više nego dovoljno za pronalazak stana.

Naivno u početku odlučimo kako želimo stan u užem dijelu Lapada, a izdvojit ćemo poveći iznos od 3000 kuna (naravno i režije koje ćemo platiti) za dvije osobe. Nakon kraće potrage koja je trajala otprilike 20 dana i niti jednoga stana ‘na vidiku’ shvatili smo kako ćemo potragu morati malo proširiti. Promjena plana: želimo stan na užem području Dubrovnika. Oglasimo se na nekoliko stranica na Facebooku, u nekoliko lokalnih tiskovina i internetskih oglasnika s naznakom kako stan tražimo isključivo na užem području Dubrovnika (Mokošica, Župa dubrovačka, Sustjepan i slično isključeno). Dobijemo više desetaka poziva, a svi od reda počinju istom rečenicom ‘Imam vam ja stan u Župi/Čibači/Kuparima/Cavtatu’.

Pročitamo i ne vjerujemo
Listanje novih-starih oglasa postao je naš dnevni ritual, i nakon buđenja i prije spavanja. Nakon još desetak dana došlo je na red razgledavanje prvoga stana. U oglasniku stoji nekako ovako:

‘Nanovo uređen i renoviran stan na Pošti Lapad, prostorno više nego dovoljan za dvije osobe, cijena 2000 kuna i parking’. Pročitamo, ne vjerujemo i brže bolje zovemo da nas netko ne bi preduhitrio. Nakon nekoliko pitanja vezanih uz primanja, objasnimo kako je riječ o mladom paru od 20 godina i oboje su zaposleni. Nakon te informacije dogovaramo sastanak ispred stana.

Što se dalje s našim mladim parom događalo, te na koje su sve avanture ‘naletili’ prilikom potrage za stanom, pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koji je od srijede na kioscima…

Pročitajte još

Izjava Marina Držića u vezi s ponovnim srbijanskim posezanjem za dubrovačkom književnošću!

Dulist

[VIDEO] Počelo ispitivanje opterećenja Pelješkog mosta, stigao 21 kamion težine do 40 tona

Dulist

NOVI ANTENSKI STUP OD 35,5 METARA! Lopuđani protiv odašiljača koji će trajno narušiti vizuru spomenika kulture

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija