Koronavirus u Hrvatskoj

AUSTRIJA IZDALA UPOZORENJE Ne putujte u Hrvatsku!

AUSTRIJA IZDALA UPOZORENJE Ne putujte u Hrvatsku!

Ministarstvo vanjskih poslova Austrije objavilo je upozorenje zbog putovanja u Hrvatsku. Na svom Twitter profilu kratko su napisali da je Austrija proglasila najviši stupanj sigurnosnog rizika za Hrvatsku zbog sve većeg broja novozaraženih u Hrvatskoj. Drugim riječima, Hrvatsku su proglasili rizičnom zemljom.

Zasad nema novih pravila, kako se čini iz ovog tvita. Dodaju tek kako upozorenje vrijedi od 17. kolovoza te preporučuju svojim građanima da ne putuju u Hrvatsku.Kako stoji na stranicama Ministarstva, Hrvatska je sada na popisu 32 zemlje koje su visoko rizične te se nalaze na 6. stupnju sigurnosnog rizika. Dosad je bila na popisu 4. stupnja, piše Index.

Također, svi građani koji u Srbiju dolaze s teritorija Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Bugarske i Rumunjske od sutra moraju imati negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, odlučeno je danas na sjednici Kriznog štaba srpskog stožera, prenosi Nova.rs.

Ta odluka ne odnosi se na srpske državljane koji dolaze s teritorija tih zemalja, rekla je novinarima epidemiologinja Darija Kisić Tepavčević dodavši da je donesena odluka da za građane Crne Gore više nema restrikcija u pogledu ulaska u Srbiju.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist