Sport

Anto Joskić i Ante Kolunđija stižu u Uvalu Lapad, dođite pogledati njihov meč!

Anto Joskić i Ante Kolunđija stižu u Uvalu Lapad, dođite pogledati njihov meč!

Naš sugrađanin Ante Kolunđija i višestruki prvak Anto Joskić održat će prezentacijski meč u tenisu u kolicima u petak, 21. travnja s početkom u 17 sati na terenima u Uvali Lapad.

Iako na suprotnim stranama, ova dva hrvatska reprezentativca rade na istom cilju – popularizaciji tenisa u kolicima te sporta za osobe s invaliditetom. Isto tako, ovo je uvertira za Prvenstvo Hrvatske u tenisu u kolicima koje bi se trebalo održati u listopadu u Dubrovniku.

-Na ovu smo inicijativu došli zato jer je Anto odlučio doći sa suprugom na odmor u Dubrovnik. Nakon što smo protekli vikend igrali na Međunarodnom turniru u Splitu, odlučili smo se zajedno vratiti Dubrovnik i iskoristiti dane za trening, ali i promociju tenisa u kolicima u javnosti – ističe Kolunđija.

 

Najtrofejniji hrvatski tenisač u kolicima Anto Joskić već 15 godina djeluje u ovom sportu. Od samih je početaka uz Antu Kolunđiju koji se ovim sportom počeo baviti prije 2 i pol godine. Kolunđija će reći kako je najviše naučio upravo od Joskića s kojim je odradio i prvi trening.

-Drago mi je da sam u Dubrovniku i da smo se uspjeli naći kako bismo zajedno prezentirali tenis u kolicima kao sport. Mislim da je bitno da se jako puno ljudi upozna s ovim sportom – rekao je Joskić koji je trenutno najbolji rangirani tenisač na svjetskoj rang listi tenisača u kolicima. Joskić drži 61. mjesto, dok je Kolunđija nedavnim prolaskom prvog kola (jedini od hrvatskih predstavnika) na Međunarodnom turniru u Splitu trenutno 204. na svjetskoj rang listi.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist