Kultura

Anin pozdrav ljetu u svitanje

Prošlogodišnji kulturni projekt, kojeg je pokrenula vrsna hrvatska čelistica prepoznatljivog glazbenog stila Ana Rucner, Festival „Ana u Gradu“ ove godine će se održati od 21. do 24. lipnja.

Program festivala, koji donosi četiri koncerta, predstavljen je danas u hotelu Valamar Lacroma. Festival će prigodno otvoriti koncert pod nazivom 'Pozdrav ljetu' uz izlazak sunca na Srđu koji će započeti sa samim svitanjem u 5.00 sati ujutro. Ljeto će pozdraviti Ana Rucner na violončelu i vrsna hrvatska harfistica Marija Mlinar. Koncert koji otvara ovogodišnji Festival poklon je građanima i posjetiteljima Dubrovnika.

Slijede dva koncerta klasične glazbe u Kneževom dvoru, 22. lipnja kada je na rasporedu Večer ljubavne poezije gdje će uz Anu Rucner nastupiti u ulozi naratora ugledni hrvatski glumci Milka Podrug Kokotović, Anja Šovagović Despot, Dragan Despot i Boris Miholjević, uz potporu plesnog para, a sve pod redateljskom palicom Jakova Sedlara.

Dubrovčani će 23. lipnja imati priliku uživati u koncertu pod nazivom „U ritmu tanga“, u izvedbi Ane Rucner, gudačkog kvarteta Rucner, te francuskog bračnog para Soave. Peter Soave je bandoneonist svjetskog glasa, a njegova supruga, Mady Soave će se publici predstaviti sa klasičnom harmonikom.

Festival će završiti koncertom na Babinom kuku, u prostoru bivšeg disco cluba Divinae Follie, izvedbom klasike, rocka i cross over skladbi gdje će Ana Rucner nastupiti uz mnoštvo gostiju. Koncertu će prisustvovati studenti glazbene akademije u Zagrebu na čelu sa gudačkim kvartetom Rucner, Mario Rucner na violi, FA Linđo, klapa Subrenum, Srebrna krila a sve pod dirigentskom palicom Thomasa Buritcha.

Završni koncert festivala je također poklon građanima i posjetiteljima Dubrovnika te će ulaz biti slobodan. Želja umjetnice je da projekt preraste u prepoznatljivi i tradicionalni festival u Dubrovniku.
 

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA ‘NAPOLEONOVA CESTA U DALMACIJI’ S tih 500 kilometara tada makadamskog puta se i danas koristimo

Dulist

Luki Šeriću i Iris Mihajlović uručena nagrada ‘Plautilla’

Dulist

SJAJNA VIJEST Prvi put nakon 1998. Dubrovnik dobiva srednju baletnu školu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija