AktualnoKome zidine

Androv plan za zidine na ‘salveti’

Androv plan za zidine na 'salveti'

Od kraja 2009. godine otkako je stupio na snagu Dodatak ugovora o opravljanju i gospodarenju gradskim zidinama na račun Grada Dubrovnika Društvo prijatelja dubrovačke starine uplatilo je iznos od 58 milijuna kuna.

Riječ je o polovici sredstava zarađenih na zidinama koje su tijekom tri godine nakon podmirivanja PDV-a, sjele na račun Grada Dubrovnika.
Grad Dubrovnik je za taj novac izgradio novi vrtić za 160 djece, čime su u potpunosti riješene liste čekanja za upise mališana, a odahnuli su i roditelji osnovnoškolaca budući da je Grad Dubrovnik uložio značajna sredstva za nadogradnje i adaptacije školskih objekata kako bi u svim osnovnim školama profunkcionirao jednosmjenski rad. U te tri godine i područna škola Montovjerna postala je samostalna jedinica. Takvu najmoderniju školsku zgradu, u kojoj djeca rade na suvremenim tehnologijama, nema ni naša metropola. Budući roditelji s troje djece dobivaju potporu od 10 tisuća kuna, a svaki mjesec svaka majka sve do navršene prve godine svoga djeteta na račun dobiva dodatnih tisuću kuna. No, nije se mislilo samo na najmlađe stanovnike… Osobe treće životne dobi koje imaju mirovine do 2 tisuće kuna svaki mjesec dobivaju na račun gradski dodatak od 800 kuna. I sve je to gradonačelnik Vlahušić financirao iz dijela sredstava kojeg mu na račun svakog mjeseca isplaćuje Društvo prijatelja dubrovačke starine od prodaje ulaznica na zidine.

Kad sjedne, utopi se u masi…

Vjerojatno ste se malo zbunili. Koji put zastali i promislili da ovdje netko nekoga… Naravno da ništa od ovoga navedenog nije istina, unatoč činjenici što Grad Dubrovnik od zidina na godišnjoj razini uprihodi oko 19 milijuna kuna.

Koje planove na salveti je gradonačelnik Dubrovnika dao DPDS-u pročitajte u tiskanom izdanju duLista...

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist