Politika

Andrića podržali Prkačin,Krstičević i Ljutić

Andrića podržali Prkačin,Krstičević i Ljutić

Kako javljaju iz HDZ-a, na adresu Izbornog stožera kandidata Tea Andrića i dalje pristižu pisma podrške njegovoj kandidaturi.

Nakon pisma podrške predsjednika HDZ-ovog Odbora za branitelje Željka Dilbera i dramske umjetnice Anje Šovagović Despot, podršci su se pridružili i proslavljeni hrvatski košarkaš, Dubrovčanin Nikša Prkačin, potom umirovljeni zapovjednik 4. gardijske brigade general-bojnik Damir Krstičević te operni pjevač HNK u Osijeku, također Dubrovčanin Vlaho Ljutić.
 
– Dragi Teo, poznajemo se dugi niz godina, a naša druženja uvijek su bila obilježena športom. Znam da si i ti, isto kao i ja, značajan dio svoga životnog vijeka posvetio afirmaciji športa, posebno vaterpola i naše jedinstvene ''Divlje lige'' u kojoj smo zajedno nastupali. U našim razgovorima uvijek smo isticali kako je Dubrovnik rasadnik športskih talenata, grad vrijednih športskih djelatnika, entuzijasta i zaljubljenika u šport. Nažalost Dubrovnik je i grad bez odgovarajuće športske infrastrukture, grad bez vizije razvoja profesionalnog i amaterskog športa. Poznajem te kao odlučnog, promišljenog i realnog čovjeka, koji je u stanju razvoj športa u Dubrovniku promatrati i planirati na jedan novi, strateški način. Ovaj Grad zaslužuje gradonačelnika poput tebe, koji će ga voditi odgovorno, timski i pošteno. Dragi Teo, imaš moju apsolutnu podršku i nadam se tvojoj pobjedi ove nedjelje – napisao je u svom pismu podrške proslavljeni košarkaš Nikša Prkačin.

– Dragi Teo, često se prisjetim onih vremena, kad je nepunu godinu dana nakon uspostave demokratski izabrane vlasti, započelo osnivanje hrvatske oružane sile koja je imala zadaću osigurati mir svim građanima Republike Hrvatske. Sve se to događalo u okolnostima kad je velikosrpska politika izvela otvoreni oružani napad na dubrovačko područje, želeći nasilno odvojiti Dubrovnik i njegovu okolicu iz sastava RH i pripojiti ga projektu Velike Srbije. S ponosom se prisjećam organiziranja obrane Dubrovnika i tvoje uloge u formiranju naoružanih postrojbi koje su zajedno s pučanstvom Dubrovnika, uspješno obranili Dubrovnik od agresije. Možda ne izgleda uvijek sve onako kako smo svi priželjkivali te već pomalo daleke 1991. godine. Ali sama činjenica da imamo nakon toliko stoljeća opet svoju državu, mora nam biti dovoljan motiv za njenu daljnju izgradnju po mjeri svakog njenog stanovnika. Od sveg srca podržavam tvoju kandidaturu za gradonačelnika Dubrovnika, jer sam uvjeren da si osoba koja će najbolje braniti interese Grada u miru, kao što si to radio i u ratu – istaknuo je u svom pismu podrške Teu Andriću general-bojnik Damir Krstičević.
 
– Poštovani gospodine Andriću, iako sam Dubrovčanin koji već dugi niz godina živi izvan rodnoga grada sa zanimanjem pratim sve što se događa u mome gradu pa tako i lokalne izbore. Svakodnevno komunicirajući s kolegama koji se bave kulturom, umjetnošću i koji osjećaju Grad, znam da Gradu treba čovjek koji razumije važnost dubrovačke tradicije, baštine i umjeteonstva. Zato je tvoj slogan " živjeti Grad" za mene jedino prihvatljiv i zato podržavam tvoju kandidaturu – poručio je u svom pismu podrške operni pjevač, Dubrovčanin Vlaho Ljutić.

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist