Koronavirus u Hrvatskoj

AKO NE BUDE IZNENAĐENJA Beroš: Na jesen bismo se mogli vratiti normalnim uvjetima života

AKO NE BUDE IZNENAĐENJA Beroš: Na jesen bismo se mogli vratiti normalnim uvjetima života

Epidemiolozi tvrde da ako postignemo do ljeta procijepljenost od 50 posto uz ove koji su preboljeli bolest, to bi trebala biti jako dobra imunološka baza da uđemo u ljeto, a potom i jesen. Alternative za odgovorno ponašanje nema. Ukoliko budemo oprezni i na jesen ćemo imati vremena za ubiranje plodova naše odgovornosti – poručio je ministar zdravstva Vili Beroš u HTV-ovom Dnevniku. Beroš je istaknuo da bismo se najesen, ukoliko ne bude iznenađenja i novih varijanti koronavirusa, mogli vratiti normalnim uvjetima životima.

15. veljače Stožer bi trebao reći što će biti s postojećim mjerama. Beroš je rekao da su trendovi jako dobri i da se i dalje trebamo truditi da ostanu takvi.

– Izvjesno je da ćemo još nekoliko dana pratiti epidemiološku sliku i ako ona ostane ovakva, ostaje određeni prostor za popuštanje mjera, ali i dalje moramo biti iznimno oprezni, rekao je Beroš dodajući da iz razgovora s kolegama iz Europe doznaje kako su mnogi u strahu od trećeg vala i pojave novih sojeva virusa, poglavito južnoafričkog – rekao je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist