Aktualno

Akademik Silobrčić prorektor na DIU

Akademik Vlatko Silobrčić, profesor emeritus, imenovan je prorektorom za znanost i znanstvena istraživanja na DIU Međunarodnom sveučilištu.  

Kako se navodi u priopćenju za medije, DIU Međunarodno sveučilište, jedino privatno sveučilište u Hrvatskoj je znanstveno-obrazovna institucija koja se bavi i znanstvenim istraživanjima, te na svojim fakultetima razvija znanstvene aktivnosti. Imenovanje jednog od najuglednijih hrvatskih znanstvenika prorektorom je priznanje za DIU, ali i dokaz o čvrstom opredjeljenju za jačanjem ove sveučilišne komponente, ponosno ističu s DIU-ja.

Prorektor Silobrčić je svoju znanstveničku karijeru započeo kao stipendist Instituta „Ruđer Bošković“, u kojem je stekao zvanje znanstvenoga suradnika. U tri je navrata, ukupno 5 godina, boravio u Sjedinjenim Američkim Državama, na postdoktorskome usavršavanju i kao gostujući znanstvenik. Zvanje znanstvenoga savjetnika i redovitoga profesora Medicinskoga fakulteta u Zagrebu stekao je dok je radio u Imunološkome zavodu d.d. u Zagrebu.

Objavio je više od 200 različitih znanstvenih i stručnih tekstova, prijevoda i dvije knjige, te sudjelovao na više od stotinu znanstvenih skupova. Dvadeset je godina bio glavni urednik časopisa Periodicum Biologorum. Redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Akademije medicinskih znanosti Hrvatske. O značaju njegovog djelovanja svjedoče i brojne državne i međunarodne nagrade i priznanja.

U prosincu prošle godine je imenovan profesorom emeritusom DIU Međunarodnog sveučilišta.
Uz njega, čelni ljudi akademske zajednice ovog prvog privatnog Sveučilišta u Hrvatskoj su prorektor Stjepan Krasić, ujedno i profesor emeritus, te rektorica Janice McCormick, bivša voditeljica doktorskih programa na Harvardu.
U Dubrovniku trenutno nastavu pohađaju studenti iz 14 različitih zemalja, te nastavnici osam različitih nacionalnosti.
– DIU je i jedino hrvatsko sveučilište koje ima svoje studente u inozemstvu, točnije u Berlinu i Dubaiju, što opravdava status ovog jedinog uistinu međunarodnog sveučilišta na ovim prostorima – zaključuje se u priopćenju za medije.
 

Pročitajte još

Brodovi prema Lokrumu ipak će zaploviti sutra

Dulist

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik osvaja medalje na natjecanju festivala Biser mora

Dulist

POZIV GRAĐANIMA Predložite lokacije za nadzor brzine!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija