DuList PROMO

ACI MARINA DUBROVNIK Skrojena po mjeri kraljevskog grada

ACI MARINA DUBROVNIK Skrojena po mjeri kraljevskog grada
Split, 08/2018 ACI marina Dubrovnik Davor Zunic / Petar Fabijan

Iako Dubrovnik u popularnoj seriji ‘Igra prijestolja’ predstavlja veličanstvenu kraljevu prijestolnicu, ovaj biser Jadrana za Hrvatsku predstavlja nešto još značajnije. Taj povijesni dom hrvatskih knezova stoljećima cijelom svijetu priča priču o bogatoj povijesti, kulturi i ljepoti svoje zemlje. Stoga ne čudi da je upravo u Dubrovniku smještena jedna od najraskošnijih ACI marina na Jadranu. ACI marina Dubrovnik, jedna od najcjenjenijih i najtrofejnijih karika u najvećem lancu marina na Mediteranu, kontinuirano oduševljava svojom ljepotom, čistoćom i ponudom sadržaja, zbog čega je i ove sezone prvi izbor domaćih i svjetskih nautičara.

Prvi dodir s jednim od najslavnijih svjetskih gradova

Dubrovnik je posebno omiljen i rado posjećen grad među nautičarima, zbog čega upravo dubrovačka ACI marina predstavlja njihov prvi dodir s ovim prekrasnim gradom. Prvi utisak se pamti, a ACI je toga itekako svjestan te stoga kontinuirano ulaže iznimne napore kako bi ACI marina Dubrovnik iz sezone u sezonu bila sve ljepša uvertira u bajku koja slijedi nakon uplovljavanja na vez. Pritom je jedan od prvih prizora koji očara svakog nautičara u ACI marini Dubrovnik upravo šarmantni ljetnikovac Sorkočević. Ova predivna renesansna građevina ogledni je primjer raskošnog života nekadašnjih dubrovačkih plemića, u koji ACI nadolazećom obnovom planira unijeti dašak modernog luksuza, kako bi svaki gost u ovoj marini uživao baš poput pravog plemića. Nautičari, stanovnici Dubrovnika i svi ostali gosti također su pozvani da poput plemića uživaju i u novootvorenom restoranu Zephyrus, jednom od najvećih ovogodišnjih hitova na Jadranu. Uz čestu živu glazbu vrhunskih izvođača i sami vrh gastronomske ponude, gosti će u ovom restoranu pronaći savršeno mjesto za romantičnu večer ili opuštanje u krugu obitelji i prijatelja.

Izvrsna sezona kao plod temeljitih priprema

ACI marina Dubrovnik se, osim po svestranom i vrhunskom sadržaju, također ističe i po sigurnosti. Naime, ACI je do svibnja ove godine procijepio čak 70 posto svojih djelatnika, a upravo je ACI marina Dubrovnik već u istom mjesecu postala jedna od prvih hrvatskih marina s dostupnom uslugom testiranja na COVID-19. Navedena postignuća su dio težnje za ostvarenjem najsigurnijih mogućih uvjeta za sve goste i zaposlenike, što je ujedno i primarna svrha projekta Safe Stay in Croatia, čiji je ACI ponosni sudionik i ambasador. Uz to, jedna od temeljnih vrijednosti ACI-ja je također briga o sigurnosti okoliša, a posebice mora i priobalja, što potvrđuje i Plava zastava koja se već godinama vije nad ACI marinom Dubrovnik.

Neupitno povjerenje koje se najbolje iskazuje u brojkama

Sva ova zalaganja itekako su prepoznata u nautičkoj zajednici, zbog čega ACI marina Dubrovnik i ove godine ima neupitno povjerenje nautičara iz čitavog svijeta. Prema riječima direktora marine, Lea Ajdukovića ‘ACI marina Dubrovnik je krajem svibnja bila je na 91 posto prihoda u odnosu na prethodnu godinu, krajem lipnja na 98 posto, a sada ju je već i premašila. Za očekivati je i kako će brojke još rasti budući da sezona nije gotova. Za rujan i listopad također postoje izvrsne najave, a ACI marina Dubrovnik je itekako spremna nastaviti poslovanje na najvišem nivou sigurnosti, bez obzira na rasplet epidemiološke situacije’.

Najuzbudljivija đita na Mediteranu

Naravno, nepobitna je činjenica da nautičari iz cijelog svijeta u Hrvatsku dolaze prvenstveno zbog predivnog mora i rajskih otoka, zbog čega i geografski položaj igra veliku ulogu prilikom odabira savršene marine. Osim što je smještena u jednom od najpopularnijih mediteranskih gradova, ACI marina Dubrovnik na dlanu ima i najčarobniju nautičku rutu koju Hrvatska može ponuditi. Točnije, nautičari se iz ove marine mogu otisnuti u istraživanje bajkovitog korčulanskog arhipelaga, u čijoj su neposrednoj blizini raskošni Odisejev otok – Mljet i predivna oaza zelenila i mora – Lastovo. Budući da obilazak jednog od najljepših hrvatskih otoka, Korčule zna potrajati, nautičari uvijek mogu potražiti vez u ACI marini Korčula koja je smještena u samom središtu staroga grada. Prilikom plovidbe jugom Hrvatske nikako se ne preporuča zaobilaženje Elafita, otočja koje mnogi nautičari poistovjećuju s rajem na zemlji. S obzirom na to da je i ovaj dio đite iznimno svestran i bogat sadržajem, nautičari odmor mogu pronaći u ACI marini Slano, najnovijoj marini u lancu ACI-ja, koja je već od samog otvorenja pravi hit među domaćim i stranim nautičarima.

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist