Aktualno

86,4 EURA ZA KVADRAT Država traži zakupca za prostor na Gundulićevoj poljani

86,4 EURA ZA KVADRAT Država traži zakupca za prostor na Gundulićevoj poljani

Državne nekretnine raspisale su javni poziv za zakup 16 poslovnih prostora u vlasništvu države raspoređenih po gradovima sedam županija s rokom za predaju ponuda do podneva 16. lipnja 2023.

Poslovni prostori oglašeni su u Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Bakru, Umagu, Karlovcu, Bjelovaru i Osijeku, a dva lokacijom najatraktivnija prostora ponuđeni su na jugu i istoku zemlje, unutar povijesne dubrovačke jezgre te u pješačkoj zoni oko osječke konkatedrale.

U Dubrovniku je riječ o prostoru od 17 m2 na Gundulićevoj poljani 3 s početnom zakupninom od 86,4 eura po četvornom metru, a u Osijeku se u zakup daje prostor od 27 m2 na broju 1 Trga Ivana Pavla II sa znatno nižom početnom zakupninom od 7,5 eura po metru četvornom. U nultoj zoni Osijeka u zakup se daje i najveći prostor na natječaju od gotovo 180 m2 na adresi Kapucinska 36, a početna mjesečna zakupnina iznosi 1348,78 eura.

Lokacijom je vrijedan i poslovni prostor koji se daje u zakup u Rijeci na adresi Janeza Trdine 9A, nedaleko Trga svete Barbare i svega 100-ak metara od riječkog Korza. Ovaj državni prostor veličine je 133 m2 i ranije je korišten kao knjižara, a početna zakupnina iznosi 12 eura po metru četvornom. U blizini karlovačkog Korza, na turistički frekventnoj lokaciji na Trgu bana Petra Zrinskog 4 u Karlovcu, država daje u zakup prostor od 116 kvadrata s dvije prostorije i dodatnim prostorima na polukatu, početne zakupnine od 6 eura po četvornom metru.

U Splitu i Bjelovaru država daje u zakup prostore u prvoj gradskoj zoni. U Bjelovaru su ponuđena dva susjedna poslovna prostora od 50 i 70 kvadrata na adresi Ivana Gundulića 10 s početnom zakupninom od 5,7 eura/m2. Splitski prostor nalazi se na adresi Starčevićeva 12, a s 13 kvadrata najmanji je na natječaju, nalazi se na mirnoj lokaciji u blizini parka Emanuela Vidovića i frekventnije Gundulićeve ulice i može se zakupiti od oko 173 eura mjesečno ili po kvadratu 13,2 eura.

Poslovni prostori u zakup se daju u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina, a pogledati se mogu u terminima objavljenima uz natječaj. Svi zainteresirani ponuditelji svoje ponude trebaju dostaviti na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb do 16. lipnja 2023. do 12 sati. Javno otvaranje ponuda bit će održano u 13 sati na istoj lokaciji u Planinskoj ulici 1 u Zagrebu.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist