Kultura

800 tisuća kuna vrijedan projekt Muzeja

800 tisuća kuna vrijedan projekt Muzeja

'Sveti Vlaho u povijesti i sadašnjosti' naziv je nove izložbe Dubrovačkih muzeja.

Na konferenciji za medije uoči njenog otvorenja zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić čestitala je ravnateljici Dubrovačkih muzeja Pavici Vilać i svim suradnicima i autorima izložbe na ovom hvalevrijednom projektu o dubrovačkom parcu i naglasila da kad se govori o Svetom Vlahu govori se i o gradu.

Kako se ističe u priopćenju gradske uprave, pohvaljen je i rad Muzeja, koji kroz svoj angažman nastavljaju ostvarivati tri zacrtana cilja za ustanove u kulturi, a to je razvijanje međusobne suradnje, pokretanje radionica za djecu te širenje međunarodne suradnje i promocije Dubrovnika u svijetu. 

Izložba „Sveti Vlaho u povijesti i sadašnjosti“ organizirana je povodom 140. obljetnice osnivanja Dubrovačkih muzeja, 1040. obljetnice štovanja svetog Vlaha i nedavnog uvrštavanja Feste na UNESCO-vu listu zaštićene nematerijalne baštine 2009. bit će otvorena od 16. svibnja do 31. srpnja u Kneževu dvoru i u žitnici „Rupe“. Pokrovitelj projekta je Grad Dubrovnik, a projekt će biti realiziran s proračunom od oko 800 000 kuna.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist