Zanimljivosti

50 godina pjevanja Zvonka Kristovića

50 godina pjevanja Zvonka Kristovića

„Ja sam svoje otpjev'o“- glasio je odgovor osamdesettrogodišnjeg Zvonka Kristovića iz Rožata na pitanje kako se osjeća nakon službenog oproštaja od zbora župe Uznesenja Marijina iz Rožata. 

 Na kraju misnog slavlja župni zborovi održali su prigodan koncert božićnih pjesama. Po završetku koncerta, gospar Viktor Soče, u ime zbora, darovao je sliku Zvonku Kristoviću kojeg  članovi zbora od milja zovu Nono, povodom njegove 50-te obljetnice pjevanja u tom zboru.  On je dugo godina bio i u Dubrovačkim trombunjerima te Limenoj glazbi Komolac. Ipak, pjevanje u crkvenom zboru najviše je ostavilo traga. Ljubav prema pjesmi prenio je i na svoje potomke, pa u župnim zborovima danas mu pjevaju unuk Maro Gončin i tri praunuke Leonarda,  ­­­­­­­­­­­­­­­Frančeska i Antoneta Gončin.
Zvonko Kristović rođen je 1929., a sa sjetom se prisjeća minulih dana u svom pedesetogodišnjem pjevačkom stažu:
– Prije nije bilo zbora, nego bi se okupili na balaturu na Matici (župna crkva Gospe Velike u Rožatu), pokojni Meno Vianelli zasvirao bi na orguljama, a mi bi pjevali, spontano,  onako iz srca. Najdraže mi je bilo zapjevati na misama koje je vodio pokojni fra Krsto. Kako se tad orila pjesma, samo da znate! A pjevalo se  na latinskom –prisjetio se Nono.  

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist