Zanimljivosti

50 godina pjevanja Zvonka Kristovića

„Ja sam svoje otpjev'o“- glasio je odgovor osamdesettrogodišnjeg Zvonka Kristovića iz Rožata na pitanje kako se osjeća nakon službenog oproštaja od zbora župe Uznesenja Marijina iz Rožata. 

 Na kraju misnog slavlja župni zborovi održali su prigodan koncert božićnih pjesama. Po završetku koncerta, gospar Viktor Soče, u ime zbora, darovao je sliku Zvonku Kristoviću kojeg  članovi zbora od milja zovu Nono, povodom njegove 50-te obljetnice pjevanja u tom zboru.  On je dugo godina bio i u Dubrovačkim trombunjerima te Limenoj glazbi Komolac. Ipak, pjevanje u crkvenom zboru najviše je ostavilo traga. Ljubav prema pjesmi prenio je i na svoje potomke, pa u župnim zborovima danas mu pjevaju unuk Maro Gončin i tri praunuke Leonarda,  ­­­­­­­­­­­­­­­Frančeska i Antoneta Gončin.
Zvonko Kristović rođen je 1929., a sa sjetom se prisjeća minulih dana u svom pedesetogodišnjem pjevačkom stažu:
– Prije nije bilo zbora, nego bi se okupili na balaturu na Matici (župna crkva Gospe Velike u Rožatu), pokojni Meno Vianelli zasvirao bi na orguljama, a mi bi pjevali, spontano,  onako iz srca. Najdraže mi je bilo zapjevati na misama koje je vodio pokojni fra Krsto. Kako se tad orila pjesma, samo da znate! A pjevalo se  na latinskom –prisjetio se Nono.  

Pročitajte još

RADIONICE, EKSPERIMENTI, KVIZOVI Na Europskoj noći istraživača upoznajte zabavnu stranu znanosti

Dulist

SAJAM POSLOVA U TURIZMU Perušina: ‘Cilj je direktno povezati učenike s predstavnicima hotelske industrije’

Dulist

Čišćenjem morskog dna na Šipanu započeo projekt ‘Homo na Elafite’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija