Aktualno

5 projekata u sklopu programa “Mladi na djelu”

5 projekata u sklopu programa "Mladi na djelu"

Dubrovačko – neretvanska županija aktivno sudjeluje i trenutačno provodi pet projekata u okviru europskog programa 'Mladi na djelu', koji promiče aktivno građanstvo i mobilnost mladih te razvijanje solidarnosti i promicanje tolerancije među mladima.

 
Tako je Regionalna razvojna agencija DUNEA  partner u podakciji osposobljavanja i umrežavanja osoba aktivnih u radu s mladima i organizacijama mladih, u projektu YOUTH FOR FUTURE kojeg organizira poljska neprofitna organizacija. Susret mladih i osoba u radu s mladima predviđen je za listopad 2013. u Poljskoj, a cilj je okupiti sudionike i raditi na idejama za međunarodne projekte mladih te pronaći partnere za buduću suradnju.
Udruga  Agroturizam Konavle partner je talijanskoj neprofitnoj organizaciji PRISM te je u sklopu projekta ECO-PEOPLE sudjelovala u šestodnevnoj  razmjeni mladih u kolovozu ove godine na Siciliji. Cilj ovog  projekta je poticanje i aktivno promicanje održivog i eko-prijateljskog ponašanja među mladima.
Savjet mladih DNŽ je partner talijanskoj udruzi Sveglia Cittadina u regiji Puglia, u projektu BE YOUNG, BE CITIZEN koji uključuje mlade lidere, osobe u radu s mladima i mlade iz različitih zemalja EU, a odražava se na temu "2013. Europska godina građana". Susret maldih ljudi održat će se u listopadu 2013. u Italiji, a sudionici će raspravljati o europskim građanima: o svojim pravima,  mogućnostima, preprekama u korištenju svojih prava, iskustvima u civilnom društvu.
Grad Ploče nositelj je projekta za mlade MI SMO PROMJENA – MI SMO BUDUĆNOST!,  gdje su u sklopu šestodnevne razmjene 16 mladih Moliških Hrvata iz talijansko-hrvatske općine Kruč posjetili Grad Ploče.  Osnovna ideja ovog projekta bila je potaknuti  mlade ljude da preuzmu aktivnu ulogu u rješavanju problema lokalne zajednice i šire, te da budu svjesni svoje vlastite važnosti i značaja uključivanja u život zajednice.

Lokalna akcijska grupa LAG 5 partner je  britanskoj organizaciji Act Global CIC u projektu na temu društvenog uključivanja mladih u ukupan razvoj ruralne ekonomije. Susret je predviđen u svibnju 2014. godine.

'Mladi na djelu' je program Europske unije namijenjen mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima. Naglasak je na neformalnom učenju, koje se odvija na ležeran način, uz druženje, zabavu, volontiranje i razmjenu iskustva.

Pročitajte još

PROSLAVA GOSPE OD OBRANE Župa dubrovačka slavi svoju zaštitnicu

Dulist

PROBLEMI NA IZLAZU IZ BURBONA Pješaci moraju osluhnuti spušta li se automobil!

Marko Džamarija

‘STVORENE SMO ZA NEBO’ Promocija knjige Tee Perović

Dulist