Zanimljivosti

4000 turskih turista u Gradu za Bajram

Prema informacijama iz dubrovačkih hotela i putničkih agencija Dubrovnik očekuje oko četiri  tisuće turskih turista koji će u našem gradu provesti muslimanski blagdan Bajram.

Najveći broj dolazaka turskih gostiju najavljen je za period od  5 do 13. studenoga.
 
Prema najavama iz dubrovačke Zračne luke zabilježit će se 17 letova prema Dubrovniku, od toga najveći broj danas, 5. studenog i ponovo 9. studenog. Na Bajram 6. studenoga poletjet će iz Dubrovnika i 3 čartera prema Istanbulu sa brojnim hrvatskim turistima koji će provesti weekend u Istanbulu. 
 
Putničke agencije koje su organizatori dolaska turskih gostiju u Dubrovnik su Aragosa, Gulliver, Atlas i Kompas i Elite Travel. Gosti će biti smješteni u dubrovačkim hotelima Rixos Libertas, Valamar Lacroma Resort, Argosy, Importanne Resort, Ivka, Petka i RadissonBlu.
 
Kako najavljuju iz TZ Grada Dubrovnika za turske goste pripremljeni su programi obilaska grada Dubrovnika kao i program izleta u okolicu i regiju.
 
Turska postaje sve jače emitivno tržište za Hrvatsku, a Dubrovnik se može zaista pohvaliti da bilježi porast od 38 % više dolazaka i 27 % više noćenja u odnosu na 2010. Turski turisti su od siječnja do studenoga  ostvarili 19 618 dolazaka i 65 126 noćenja i nalaze se na desetom mjestu po broju dolazaka i noćenja. Ovo je rezultat  intenzivnog rada putničkih agencija i hotela u suradnji sa HTZ-om i Turističkim zajednicama grada Dubrovnika i Županije dubrovačko neretvanske.

Pročitajte još

GOTOVO NEDIRNUTA VIZURA ‘CRNOG POLJA’ Ovako je igralište ispred Pomorske škole izgledalo 70-ih

Dulist

Na današnji dan Vijeće umoljenih zaključilo je jednu važnu odluku

Dulist

Radionica ‘Upoznajmo dinosaure’ za djecu od 4 do 8 godina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija