Aktualno

3 218 nezaposlenih Dubrovčana

Zadnjeg dana travnja Hrvatski zavod za zapošljavanje u Dubrovniku je zabilježio brojku od 3 218 nezaposlenih osoba, što je manje u odnosu na isto razdoblje lani.

Ove je godine tako na dan 30. travnja nezaposleno 223 osoba manje nego 2011. Na razini Dubrovačko-neretvanske županije evidentirano je ukupno 7.955 nezaposlenih osoba. Uspoređujući s prethodnim mjesecom, nezaposlenost se smanjila za 11,6%, a u usporedbi sa travnjem 2011. veća je za 1,3%.

Analizirajući nezaposlene po spolu i dalje je veći broj nezaposlenih žena s učešćem od 55,7%, dok muškarci čine 44,3% ukupne nezaposlenosti.

Nezaposlenih bez prethodnog radnog iskustva (koji traže prvo zaposlenje) bilo je 780, što je u usporedbi s istim razdobljem prošle godine 4,7% više, a znači učešće od 9,8% među ukupno nezaposlenim osobama, navode u HZZ-u.

Pročitajte još

PROVJERILI SMO ŠTO SE DOGAĐA NA LAPADSKOJ PLAŽI Uljepšavanje Copacabane ili betoniranje?

Dulist

Psi i dalje čekaju na Žarkovici! Ističe zadnji zadani rok…

Dulist

‘Jednom Grof – uvijek Grof’: Održana skupština specijalne jedinice, predsjednik Nikica Lazarević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija