Zanimljivosti

25 godina izvaninstitucionalne skrbi u Dubrovniku

25 godina izvaninstitucionalne skrbi u Dubrovniku

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Olga Muratti nazočila je danas stručnom skupu na temu "Izazovi izvaninstitucionalne skrbi" kojeg je povodom obilježavanja 25 godina djelovanja izvaninstitucionalne skrbi organizirao Dom za starije i nemoćne osobe Dubrovnik.

Na početku skupa ravnateljica Doma za starije i nemoćne Marica Miletić dala je uvid u organizaciju ove službe od njenog postanka prije 25 godina.

Predsjednica GV Olga Muratti u svom je govoru pohvalila Služba za njegu i pomoć starijim osobama u kući te zahvalila na ustrajnosti, radu i trudu oko građana starije životne dobi.

-Zajedničkim pristupom jedinica lokalne samouprave, stručnjaka i udruga civilnog društva, Grad Dubrovnik ima ponajbolju izvaninstitucionalnu skrb građana starije životne dobi u Hrvatskoj – istaknula je Muratti.

Predstavnik Zaklade Blaga djela, koja već nekoliko godina financira timove koji skrbe o najstarijim građanima u njihovim domovima, istaknuo je kako su kapaciteti Zaklade i Doma dovoljno veliki da brinu i o puno većem broju potrebitih osoba te pozvao sve građane koji trebaju takav vid pomoći da se obrate Domu za starije i nemoćne.  

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist