Grad

18. GODINA KULTURNE SURADNJE DUBROVNIKA I SORRENTA Potpisivanje Sporazuma o bratimljenju predstoji uoči Feste sv. Vlaha 2023. godine

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju dubrovačkog Gradskog vijeća Katarina Doršner boravili su u službenom posjetu Gradu Sorrentu.

U svojstvu ambasadorice prijateljstva i počasne gošće posjetu su prisustvovale Ivana Marija Vidović i ispred Turističke zajednice Dubrovnika Sandra Milovčević.

Delegacija Grada u posjetu talijanskom gradu boravila je od četvrtka 6. listopada do petka 7. listopada povodom obilježavanja 18. godina kulturne suradnje inicirane od strane dubrovačkih umjetnika te u vidu daljnjih promicanja međunarodnih odnosa i partnerstva naročito u području razmjene učenika i studenata, glazbe, umjetnosti, turizma i gastronomije.

Ovom prilikom izaslanstvo Grada Dubrovnika sudjelovalo je na službenom sastanku u Gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Grada Sorrenta Massimom Coppolom i predsjednikom Gradskog vijeća Luigijem di Prisco, kao i na okruglom stolu na temu jačanja suradnje između dva kulturna i turistička odredišta Mediterana gdje je usuglašeno kako će se potpisivanje Sporazuma o bratimljenju upriličiti uoči Feste sv. Vlaha 2023. godine. Istovremeno susreti delegacija obilježili su razgovori o prekograničnoj suradnji na europskim projektima, obzirom na činjenicu kako Grad Sorrento do sada nije bio u prilici koristiti europska sredstva. Usto, razmijenila su se promišljanja u pogledu realizacija projekata s naglaskom na glazbenu razmjenu, organiziranje izložbi te održavanje koncerata Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Società dei Concerti di Sorrento.

Predstavnica TZ-a Sandra Milovčević u petak 7. listopada održala je prezentaciju u kojoj je svim okupljenima pobliže predočila turističku ponudu i atrakcije Dubrovnika i okolice, brojna cjelogodišnja događanja koja privlače sve veći broj domaćih i inozemnih posjetitelj. Tom je prilikom predstavljeno i niz lokalnih dubrovačkih proizvoda.

Kraj službenog posjeta obilježio je poklon Grada Dubrovnika Gradu Sorrentu, koncert DSO-a “WIND QUINTET & PIANO” u Bazilici sv. Antonina koji je privukao veliku pozornost stanovnika i posjetitelja Sorrenta.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ OŠTRO O SINDIKALISTU ČISTOĆE ‘Ogriješio se o radne obveze i konfliktna je osoba. Ne zaslužuje moju pažnju’

Dulist.hr

POTPISAN UGOVOR ZA DVORANU Franković: Dobit ćemo sportski kompleks, prvi takve veličine u Europi

Dulist

[VIDEO] Mišo Sorić: ‘Sav grad što je pao u Mokošici, surgo se u mene u vrt’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija