Grad

18. GODINA KULTURNE SURADNJE DUBROVNIKA I SORRENTA Potpisivanje Sporazuma o bratimljenju predstoji uoči Feste sv. Vlaha 2023. godine

18. GODINA KULTURNE SURADNJE DUBROVNIKA I SORRENTA Potpisivanje Sporazuma o bratimljenju predstoji uoči Feste sv. Vlaha 2023. godine

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju dubrovačkog Gradskog vijeća Katarina Doršner boravili su u službenom posjetu Gradu Sorrentu.

U svojstvu ambasadorice prijateljstva i počasne gošće posjetu su prisustvovale Ivana Marija Vidović i ispred Turističke zajednice Dubrovnika Sandra Milovčević.

Delegacija Grada u posjetu talijanskom gradu boravila je od četvrtka 6. listopada do petka 7. listopada povodom obilježavanja 18. godina kulturne suradnje inicirane od strane dubrovačkih umjetnika te u vidu daljnjih promicanja međunarodnih odnosa i partnerstva naročito u području razmjene učenika i studenata, glazbe, umjetnosti, turizma i gastronomije.

Ovom prilikom izaslanstvo Grada Dubrovnika sudjelovalo je na službenom sastanku u Gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Grada Sorrenta Massimom Coppolom i predsjednikom Gradskog vijeća Luigijem di Prisco, kao i na okruglom stolu na temu jačanja suradnje između dva kulturna i turistička odredišta Mediterana gdje je usuglašeno kako će se potpisivanje Sporazuma o bratimljenju upriličiti uoči Feste sv. Vlaha 2023. godine. Istovremeno susreti delegacija obilježili su razgovori o prekograničnoj suradnji na europskim projektima, obzirom na činjenicu kako Grad Sorrento do sada nije bio u prilici koristiti europska sredstva. Usto, razmijenila su se promišljanja u pogledu realizacija projekata s naglaskom na glazbenu razmjenu, organiziranje izložbi te održavanje koncerata Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Società dei Concerti di Sorrento.

Predstavnica TZ-a Sandra Milovčević u petak 7. listopada održala je prezentaciju u kojoj je svim okupljenima pobliže predočila turističku ponudu i atrakcije Dubrovnika i okolice, brojna cjelogodišnja događanja koja privlače sve veći broj domaćih i inozemnih posjetitelj. Tom je prilikom predstavljeno i niz lokalnih dubrovačkih proizvoda.

Kraj službenog posjeta obilježio je poklon Grada Dubrovnika Gradu Sorrentu, koncert DSO-a “WIND QUINTET & PIANO” u Bazilici sv. Antonina koji je privukao veliku pozornost stanovnika i posjetitelja Sorrenta.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist