Grad

[VIJENCI U ZNAK SJEĆANJA] 31. godišnjica tragične pogibije devet mladih sugrađana

[VIJENCI U ZNAK SJEĆANJA] 31. godišnjica tragične pogibije devet mladih sugrađana

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 31. godišnjica tragične pogibije devet mladih sugrađana koji su stradali na današnji dan 1991. godine prilikom udara agresorskog minobacačkog projektila ispred skloništa u Novoj Mokošici. Vijence su ispred Spomen obilježja u Ulici Bartola Kašića položili gradonačelnik Mato Franković, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Matilda Krile Prkoča, pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo te pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Božo Benić. Na taj način odali su još jednom počast i pijetet žrtvama.
Svijeće su kod mjesta pogibije upalili i predstavnici Gradskog kotara Mokošica Nikolina Pozniak i Božo Bender te učenici OŠ Mokošica u pratnji vjeroučiteljice Ružice Matković. Prigodnoj molitvi nazočili su članovi obitelji stradalih, predstavnici Udruga proisteklih iz rata te stanari iz gradskog naselja Mokošica.
Bilo je to najveće pojedinačno stradanje za vrijeme opsade Grada od strane srpskih i crnogorskih agresora. Na mjestu su poginuli braća Nikola (18) i Miho (19) Liban, Joško Vuković (20), Vladimirka Dopsai (17), Denis Čimić (18), Alen Vasiljević (20), Milenko Kulaš (20), Ivo Maškarić (36) i Jozo Brajović (41), a još četvero mladih u tom nemilom činu je ranjeno.
Sveta misa zadušnica održana je u Župnom prostoru Svete Obitelji.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović