Grad

[VIJENCI U ZNAK SJEĆANJA] 31. godišnjica tragične pogibije devet mladih sugrađana

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 31. godišnjica tragične pogibije devet mladih sugrađana koji su stradali na današnji dan 1991. godine prilikom udara agresorskog minobacačkog projektila ispred skloništa u Novoj Mokošici. Vijence su ispred Spomen obilježja u Ulici Bartola Kašića položili gradonačelnik Mato Franković, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Matilda Krile Prkoča, pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo te pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Božo Benić. Na taj način odali su još jednom počast i pijetet žrtvama.
Svijeće su kod mjesta pogibije upalili i predstavnici Gradskog kotara Mokošica Nikolina Pozniak i Božo Bender te učenici OŠ Mokošica u pratnji vjeroučiteljice Ružice Matković. Prigodnoj molitvi nazočili su članovi obitelji stradalih, predstavnici Udruga proisteklih iz rata te stanari iz gradskog naselja Mokošica.
Bilo je to najveće pojedinačno stradanje za vrijeme opsade Grada od strane srpskih i crnogorskih agresora. Na mjestu su poginuli braća Nikola (18) i Miho (19) Liban, Joško Vuković (20), Vladimirka Dopsai (17), Denis Čimić (18), Alen Vasiljević (20), Milenko Kulaš (20), Ivo Maškarić (36) i Jozo Brajović (41), a još četvero mladih u tom nemilom činu je ranjeno.
Sveta misa zadušnica održana je u Župnom prostoru Svete Obitelji.

Pročitajte još

OTVORENI GRAD Prijavom putem e-Građani do participativne demokracije

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Prvi ‘europski festanjuo’ Hrvoje Butigan: Privilegija je organizirati Festu u Bruxellesu

Mia Njavro Banić

Vedrana Kelleher na čelu Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija