Grad

130 TISUĆA EURA Pokrenut postupak javne nabave za uređenje vrtića u Studentskom centru

130 TISUĆA EURA Pokrenut postupak javne nabave za uređenje vrtića u Studentskom centru

U prostoru Studentskog centra u DOC-u uredit će se površina od oko 230 metara četvornih gdje će se osigurati uvjeti za smještaj tri vrtićke odgojno obrazovne skupine ukupnog kapaciteta 39 djece, što je sukladno državnom pedagoškom standardu, kako javljaju iz Grada Dubrovnika.

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izvođenje građevinsko instalaterskih radova na uređenju prostora Studentskog centra u DOC-u za potrebe dječjeg vrtića. Procijenjena vrijednost radova je 130.000 eura bez PDV-a, dok je krajnji rok za dostavu ponuda 9. kolovoza 2023. godine do 10 sati.

Adaptacija prostora radi se u postojećim gabaritima bez konstruktivnih zahvata na objektu, a pri tome se zadržavaju svi postojeći vanjski otvori. Radovi obuhvaćaju građevinsko obrtničke radove na novoj unutarnjoj organizaciji prostora, izgradnju dva sanitarna čvora za potrebe djece vrtićkog uzrasta, novu elektroinstalaciju, hidrantsku mrežu te sustav vatrodojave.

Za nadolazeću pedagošku godinu, osim navedenog, trebao bi biti spreman i vrtićki prostor u dijelu prizemlja Gospodarskog centra u Solitudu površine 690 metara četvornih koji će se prenamijenit za potrebe četiri jasličke skupine ukupnog kapaciteta do 48 djece.

Osim toga, Grad Dubrovnik i Dubrovačka biskupija (Svetišta Blažene Gospe od Milosrđa) sklopili su ugovor kojim se prostor Biskupskog dvora i okolnog dvorišta u Gospinom polju namjenjuje za prostore dječjeg vrtića i jaslica, na razdoblje od 12 godina. Raspoloživi kapaciteti dostatni su za smještaj šest vrtićkih i jedne jasličke grupe, ukupno 122 djece. Nakon potrebne prilagodbe i prenamjene prostora, za koju je potrebno ishoditi građevinsku dozvolu, ovaj objekt bi mogao početi s radom za godinu i pol.

Pročitajte još

UKRAJINKA ANNA GADIATSKA Za mene je Dubrovnik postao drugi dom, jako sam sretna!

Maria Prkut

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

Dubrovnik domaćin konferencije KOKOSS

Dulist