Grad

GRAD ODGOVARA VIJEĆNICI SDP-A Nudila su se dva prostora, jedan nije prikladan za jaslice

vrtic uredjenje solitudo db kantun3

Grad Dubrovnik osvrnuo se na istup gradske vijećnice SDP-a Anite Bonačić Obradović, koja je u svojoj objavi na Facebooku propitivala cijenu najma prostora za potrebe Dječjih vrtića Dubrovnik. Stoga je Gradska uprava vijećnicu, ali i javnost odlučila obavijestiti o nekoliko činjenica.
-Tvrtka DB Kantun ponudila je Gradu Dubrovniku zakup dva poslovna prostora, jedan ukupne površine 648 m2 i drugi ukupne površine 698 m2. Cijena ponude najma navedenih prostora nije bila jednaka, obzirom kako jedan prostor nema otvore za evakuaciju niti prirodno svijetlo, a drugi se nalazi u prizemlju te ima otvore (prozore i vrata) na dva pročelja, što omogućava prirodno svjetlo.
Sukladno gore navedenom, a nakon što su stručne službe Grada pregledale prostore utvrđeno je kako prostor br. 1 ne odgovara potrebama za dječje jaslice jer isti ne može dobiti službenu suglasnost za rad budući se dječje jaslice mogu organizirati isključivo u prizemnim prostorima sukladno posebnim propisima vezano za zaštitu od požara (evakuacija djece, dva izlaza na dvije strane i sl.). Nadalje, u okviru drugog prostora koji nam je bio prihvatljiv zakupodavac je u cijenu najma uključio dodatno i 55 m2 vanjskog prostora za potrebe dječjeg igrališta kao i zakup 12 parking mjesta – navode iz Grada Dubrovnika te zaključuju: ‘Iz navedenog jasno proizlazi kako je odabir poslovnog prostora izvršen prema boljim poslovnim uvjetima te sukladno potrebama dječjih vrtića i važećim propisima, odnosno mogućnostima prilagodbe potrebama vrtića’.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist