Zanimljivosti

1000 kilometara za bezbroj života

Tisuću kilometara za bezbroj života naziv je akcije dvojice prijatelja, File i Lubina koji su ovog ponedjeljka, 18. lipnja krenuli na 1000 kilometara dug put biciklima do Dubrovnika.

Putovanje je krenulo ispred osječkog azila Udruge Pobjede, a kako se navodi u priopćenju za medije biciklistički dvojac pedalama se odlučio boriti protiv zakona koji omogućuje skloništima da usmrćuju zdrave životinje ukoliko im se ne pronađe novi dom, nakon isteka roka od 60 dana. Akcijom se želi lobirati za izmjenu zakona i zabranu usmrćivanja životinja u skloništima.

Cilj je akcije i prikupiti dio sredstava potrebnih za natkrivanje osječkoga Azila Udruge Pobjede, jednoga od tek 6 (od ukupno 24 registrirana) skloništa u Hrvatskoj koja ne usmrćuju životinje.

– Na svome putu naši će se biciklisti zaustaviti u Virovitici, Bjelovaru, Zagrebu, Zadru i Dubrovniku gdje će u suradnji s lokalnim skloništima i udrugama organizirati potpisivanje peticije za zabranu usmrćivanja životinja u skloništima, dati podršku radu „no-kill“ skloništa i isticanjem pozitivnih primjera brige za napuštene životinje apelirati na vladajuće da podrže ideju humanog i civiliziranog načina njihova zbrinjavanja – navodi se u priopćenju Udruge Pobjeda.
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Dubrovnik da spriječe njegov pad u ruske ruke

Dulist

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

Dulist

Znate li kojeg datuma se rodi najviše djece?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija