Zanimljivosti

1000 kilometara za bezbroj života

1000 kilometara za bezbroj života

Tisuću kilometara za bezbroj života naziv je akcije dvojice prijatelja, File i Lubina koji su ovog ponedjeljka, 18. lipnja krenuli na 1000 kilometara dug put biciklima do Dubrovnika.

Putovanje je krenulo ispred osječkog azila Udruge Pobjede, a kako se navodi u priopćenju za medije biciklistički dvojac pedalama se odlučio boriti protiv zakona koji omogućuje skloništima da usmrćuju zdrave životinje ukoliko im se ne pronađe novi dom, nakon isteka roka od 60 dana. Akcijom se želi lobirati za izmjenu zakona i zabranu usmrćivanja životinja u skloništima.

Cilj je akcije i prikupiti dio sredstava potrebnih za natkrivanje osječkoga Azila Udruge Pobjede, jednoga od tek 6 (od ukupno 24 registrirana) skloništa u Hrvatskoj koja ne usmrćuju životinje.

– Na svome putu naši će se biciklisti zaustaviti u Virovitici, Bjelovaru, Zagrebu, Zadru i Dubrovniku gdje će u suradnji s lokalnim skloništima i udrugama organizirati potpisivanje peticije za zabranu usmrćivanja životinja u skloništima, dati podršku radu „no-kill“ skloništa i isticanjem pozitivnih primjera brige za napuštene životinje apelirati na vladajuće da podrže ideju humanog i civiliziranog načina njihova zbrinjavanja – navodi se u priopćenju Udruge Pobjeda.
 

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist