Kultura

Žuža opet na sceni

Žuža opet na sceni

Kazališna družina Kolarin poziva sve naš sugrađane, kako se to reče od 7 do 77 godina, na još jednu izvedbu monodrame „Mačkomišokaz“ na tekst gospara Luka Paljetka, a u izvedbi naše velike glumice Žuže Egrenyi.

Predstava će se igrati ovog ponedjeljka, 9. travnja s početkom u 17 sati, ili pet popodne u Kongresnoj dvorani Hotela Rixos – Libertas!
Vesela je to predstava za sve uzraste, već igrana pred publikom, ali ovog ponedjeljka Žuža je igra nakon duže pauze. Scenu za „Mačkomišokaz“ učinila je Romana Milutin Fabris, izbor glazbe Ana Kamić, a cijena ulaznica je vrlo popularna, tek 20 kuna.

Inače, Žuža Egrenyi ovih dana ima pune ruke posla! Privode se kraju zadnje probe nove premijere Kolarina, komedije po naški „Skerac sa Svete Marije“, koju je napisao Boris Njavro, u kojoj glume sve dobro nam znane i sjajne „Kolarinke“; Jelica, Jelena, Tajana, Aida, Aurelija, Daria, „muški Kolarin“ Tonći, te nova imena, pojačanja ove kazališne družine; Marinka, Marija, Joško, Pavo, Vlaho… Redateljski dio posla prvi put u svom glumačkom vijeku potpisuje upravo gospođa Žuža, što cijelom ovom događaju daje još veći značaj i interes kod dubrovačke čeljadi! Treba znati kako je nekad davno i gospođa Žuža bila kazališni amater, kad je tek ušla u taj čarobni svijet teatra kao član „Diletantske družine“ davnih pedesetih godina.
Po najavama iz Kolarina premijerna izvedba „Skerca sa Svete Marije“ zbiti će se u ponedjeljak, 16. travnja u Kongresnoj dvorani Rixos – Libertasa s početkom u 20 sati, a prva repriza dan iza, u utorak 17. travnja. Naravno, očekuje se veliki interes naših sugrađana za ovu komediju, te će repriza bit svakako još!

A ako želite saznati nešto više o „Kolarinu“ i o tome što sve čine, potražite ih na njihov web stranici www.kolarin.hr i uživajte u kazališnom životu s njima! 
 
 

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca!

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist