Županija

Župski vatrogasci dobivaju novo vatrogasno vozilo

Župski vatrogasci dobivaju novo vatrogasno vozilo

Predstavnici Općine Župa dubrovačka, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Župa dubrovačka i županijskog vatrogasnog zapovjednika, održali su sastanak na temu priprema za ovogodišnju protupožarnu sezonu. Sastanku su nazočili Silvio Nardeli, načelnik općine Župa dubrovačka, Jure Marić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka, Željko Miloslavić, zapovjednik DVD-a Župa dubrovačka, Štefi Bogdan, zamjenik zapovjednika DVD-a Župa dubrovačka i Stjepan Simović, županijski vatrogasni zapovjednik. Na sastanku se razgovaralo o tijeku priprema za ovogodišnju protupožarnu sezonu na području općine Župa dubrovačka. Dobrovoljno vatrogasno društvo Župa dubrovačka i ove godine će u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna dodatno zaposliti sezonske vatrogasce, a od 1. lipnja započinje i 24-satno dežurstvo u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Župa dubrovačka.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović izvijestio je nazočne kako će ovo vatrogasno društvo u ovu protupožarnu sezonu ući još spremnije jer se do 15. lipnja očekuje dolazak novog vatrogasnog vozila i to tzv. ŠUMSKO VOZILO LAKO, a koje će dodatno unaprijediti rad ovog uzornog dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Inače riječ je o vatrogasnom vozilu koje se nabavilo u okviru Projekta ‘Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH’ u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a koje vodi Ministarstvo unutarnjih polova. Vrijednost doniranog vozila veća je od 2 milijuna kuna. Na prijedlog Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, županijskog vatrogasnog zapovjednika, ovo vozilo će dobiti Dobrovoljno vatrogasno društvo Župa dubrovačka. Predstavnici DVD-a izrazili su spremnost da jedno svoje starije vozilo ustupe nekom od dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a sve kako bi se poboljšala zaštita od požara na području cijele Županije.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist