Županija

DONACIJOM IZ PRORAČUNA Općine Župa i Konavle kupile kombi za Dom zdravlja Dubrovnik

Donacijom osiguranom iz Proračuna Općina Župe dubrovačke i Konavle, nabavljeno je kombi vozilo, vrijedno 200.000,00 kuna za sanitetski prijevoz koje je Dom zdravlja Dubrovnik svojim sredstvima doradio i iz običnog vozila prenamijenio u medicinsko.
Naime, načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i načelnik Općine Konavle Božo Lasić predali su ključeve sanitetskog vozila ravnatelju Doma zdravlja Dubrovnik Branku Bazdanu.
Vozilo je opremljeno svom potrebnom medicinskom opremom, sjedalicom, nosilima, dodatnim hlađenjem, defibrilatorom kao i svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, a sve u skladu prema normama EU HRN1789.
Prije dvije godine istim modelom, zajedničkim financiranjem Općine Župa dubrovačka, Općine Konavle i Doma zdravlja nabavljeno je sanitetsko vozilo, a kako bi se dodatno poboljšala zdravstvena zaštita žitelja ovih dviju općina zajedničkim financiranjem osigurana su sredstva za nabavku još jednog sanitetskog vozila.
Nabavkom dodatnog kombi vozila unaprijedit će se potrebe sanitetskog prijevoza tako da će se nepokretnim i dijaliziranim pacijentima s područja Općine Župa dubrovačka i Konavle poboljšati prijevoz iz Župe i Konavala ka Općoj bolnici Dubrovnik, kao i prijevoz pacijenata iz bolnice u kliničke centre Zagreb, Split, Rijeka.
Branko Bazdan zahvalio se na ovoj donaciji i na svoj pomoći koju načelnici pružaju u kontinuiranom ostvarivanju zdravstvene zaštite na područje Župe dubrovačke i Konavala.

Pročitajte još

BEZOBRAZLUK U KONAVLIMA Netko je srušio međe i suhozide i ‘usput’ posjekao stabla!

Dulist

DOBROSLAVIĆ ‘Zakon kojim se svojataju dubrovački književnici potvrđuje da velikosrpski projekt nije zamro’

Dulist

Koliko stanovnika imaju mjesta u Konavlima, Župi dubrovačkoj i Primorju?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija