Županija

ŽUPANIJSKI VIJEĆNICI ODOBRILI Turistička i ugostiteljska škola diže kredit za Centar kompetentnosti

Županijski vijećnici odobrili su jamstvo Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik za kreditno zaduženje kod
Privredne banke d. d. u iznosu od 15.000.000,00 kuna za provedbu EU projekta K 120815 – Regionalni
centar kompetentnosti u sektoru turizam i ugostiteljstvo Dubrovnik, uvećano za kamate i ostale naknade
u svrhu izvođenja građevinskih radova i opremanja na projektu. Riječ je o dugoročnom kunskom kreditu s fiksnom kamatnom stopom od 1,40 posto s rokom otplate za dvije godine. Naknada za obradu zahtjeva je 10 tisuća kuna jednokratno. Instrumenti osiguranja plaćanja su mjenica i zadužnica Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik te jamstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Kako je pojasnila privremena pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović, Turistička i ugostiteljska škola mora u svakom trenutku imati dovoljno sredstava na računu kako bi mogla plaćati potrebne račune koje je dužna podnositi agenciji SAFU te im je stoga potreban kredit.

Što se tiče sredstava za otplatu kredita, glavnica će se osigurati iz sredstava Europskog socijalnog fonda i sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, kamate i ostale naknade osigurat će se iz proračunskih sredstava Dubrovačko-neretvanske županije. Dano jamstvo koristit će se za financiranje EU projekta u skladu s Proračunom Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu i projekcijama za 2023. i 2024. godinu. Vijećnici su jednoglasno podržali ovu odluku.

Pročitajte još

Pelješkim mostom do sada prošlo više od 230 tisuća vozila

Dulist

ŽUPAN: Vatrogasci su i noćas obranili Slano od vatrene stihije. Čestitam im i zahvaljujem!

Dulist

[ŽUPAN VATROGASCIMA] Hvala za odličan posao!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija