Politika

Županijski odbor mora spriječiti nezakonitosti

branko bacic

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić danas je upozorio da se, uoči unutarstranačkih izbora, događaju nezakonitosti u gradskoj organizaciji HDZ-a Dubrovnik.

Krše se izborna pravila i Statut HDZ-a što stranka ne smije dopustiti, objavljeno je na internetskim stranicama središnjice te stranke.
 
– Moramo provesti apsolutno demokratske izbore i zato je nužno da Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije utvrdi sve činjenice i spriječi daljnje nezakonitosti u provedbi unutarstranačkih izbora u Gradu Dubrovniku – kazao je Bačić. Predsjednik Županijskog odbora te stranke Frano Matušić najavio je da će sazvati sjednicu odbora i reagirati na postupke koji mogu upućivati na izborni inženjering.

– Bio sam svjedokom toga i upozoravao sam na nezakonitosti, na grubo kršenje Statuta i izbornih pravila HDZ-a – istaknuo je Matušić dodavši kako je nazočio jučerašnjoj izbornoj sjednici TO Pile-Kono gdje je prema njegovim riječima pokušano lažiranje popisa izbornog članstva jer su izbornoj skupštini prisustvovali oni koji nisu članovi stranke. Matušić je ponovio ono što je na današnjoj konferenciji za novinare ustvrdio i Blaž Pezo da se baza podataka članstva uzima zaključno sa 23. siječnja i da samo oni koji su do tada popisani kao članovi HDZ-a mogu pristupiti izbornim skupštinama.

– Na toj skupštini se pojavilo najmanje sedam osoba koje nisu imale člansku iskaznicu i nisu bili članovi HDZ-a pa nisu ni danas u bazi podataka, a pokušali su se provući kao članovi – naglasio je Matušić rekavši kako se radi o "pokušaju inženjeringa". Bilo je, navodi dalje Matušić i ostalih   kršenja izbornih pravila, pa su tako članovi izbornih povjerenstava bile osobe koje su se istovremeno kandidirale na listama što je suprotno Statutu i izbornim pravilima, a skupštini je nazočilo i dvoje maloljetnika koji po Statutu također ne mogu glasovati.

– Takvi apsurdi su neprihvatiljivi i u sljedećih par dana sazvat ćemo sjednicu Županijskog odbora –  najavio je Matušić.

Pročitajte još

OCJENA GRADONAČELNIKOVOG RADA Marčinko: Transparentnost je mrtvo slovo na papiru

Andrea Falkoni Račić

Gradsko vijeće zbog 176 točaka u dva dana! Ponavlja se dio natječaja za dozvole na pomorskom dobru

Dulist

ANDRO VLAHUŠIĆ Prometne gužve ne rješavaju stupićima na Pilama, nego semafori na Ilijinoj glavici

Dulist