Politika

Pezo: Šuica broji, Šuica pobjeđuje!

Pezo: Šuica broji, Šuica pobjeđuje!

Blaž Pezo, koji je danas povukao svoju kandidaturu za predsjednika GO HDZ-a Dubrovnik, kandidirao se za tu funkciju,  jer se kroz zadnjih par godina među članstvom osjeća nezadovoljstvo i razočaranje HDZ-om na čelu sa Dubravkom Šuicom.

Dodao je kako su na posljednjem GO HDZ-a usuglašeni termini o održavanju izbornih skupština temeljnih ogranaka:

-No, Dubravka Šuica je u ponedjeljak i utorak nakon toga poslala pozivnice za izbore s izmijenjenim terminima. Dogovoreni termini bili su 15., 16., 17. veljače po dva temeljna ogranka, a sve se okrenulo na 13., 14. i 15. veljače. Dakle, tada se vidjelo da su krenule male sitne manipulacije, ne ostavljanje dovoljno prostora za predstavljanje i lobiranje. Sadašnja predsjednica pokazala je prve znakove svoje slabosti te da misli manipulirat ovim izbornim procesima – naglasio je Pezo dodavši kako to nije primjereno HDZ-u, ni ostalim političkim strankama. Dodao je kako su manipulacije nastavljene formiranjem novih ogranaka:  

-Osnovana su i nova 3 temeljna ogranka od jednog temeljnog ogranka Primorje. S tom izmjenom automatski su povećali kvotu za tri. Što je velika manipulacija,  a jasne su upute od Nacionalnog vijeća da se nakon raspisivanja izbora ne smije ništa mijenjat., da stanje mora biti zamrznuto – napomenuo je Blaž Pezo
Istaknuo je kako je brojanje glasova na izborima za temeljne ogranke HDZ-a bili predugi, da sugestije o brojačima nisu usvajane, a da su na izborima sudjelovale i osobe koje nisu članovi temeljnih ogranaka te GO HDZ Dubrovnik.

-Šuica broji, Šuica i pobjeđuje-dodao je Pezo naglasivši:

-Osobe koje su izašle kao kandidati bili su u komisijama za brojanje glasova. Sami procijenite kakva je to demokracija. – napomenuo je zaključivši kako ovi izbori nisu bili tajni:

-Dobivši listiće, svatko je mogao vidjeti što zaokružuju, Dubravka Šuica je slala svoje članove da kolaju oko ljudi, davali su sugestije za koga glasati, tako da su ljudi i htjeli glasati za nekoga to nisu  mogli osim onoga što je Dube htjela i njeni pobočnici – naglasio je Pezo osvrnuvši se i na jučerašnje izbore za TO Pile-Kono:

– Gospođa Šuica očito iz straha da ne izgube vuče očajnički pothvat i dovodi 7-ero srednjoškolaca,  i još 2 maloljetnika koji sudjeluju u izborima. 7 ih uopće nisu članovi HDZ-a. Sugerirali smo da naprave pauze i provjere tko su ti  momci, da se utvrdi njihovo članstvo, na što Dubravka Marunčić koja je vodila izbore,  nije htjela ni čut te je preuzela svu odgovornost na sebe. – rekao je Pezo dodavši kako je 23. siječnja 2012.zaključena lista članova. Nakon toga datuma nisu se mogli tiskati nove pristupnice.

-Dube Šuica je izašla s njihovim pristupnicama, tvrdeći da je sve u redu. Ali njih nema na listi članstva. Trebali su zvati središnjicu i provjeriti njihovo članstvu. Stoga izražavam sumnju kako su te pristupnice uopće ispunjene – zaključio je Pezo. Stoga će kako je rekao manipulacije sa maloljetnicima prijaviti pravobraniteljici za djecu, dok  traži hitno očitovanje Gradske i Županijske organizacije HDZ-a kao i središnjice oko nepravilnosti tijekom izbora za temeljne ogranke stranke te  raspuštanje dubrovačke GO HDZ-a na čelu sa Dubravkom Šuicom jer „nisu mogli održati demokratske izbore“ te traži imenovanje povjerenika.

Na pitanje nije li ovo scenarij Jadranke Kosor, kako bi se kao u Valpovu, raspustio dubrovački ogranak HDZ-a, Blaž Pezo je odgovorio:
-Nisam u ničiji frakciji i ovdje se ne radi o takvom scenariju –  zaključio je . Na današnjoj konferenciji za novinare podršku su mu dale Brigita Perić koja je trebala biti kandidat za predsjednicu TO Lapad te Alida Andolšek koja je sinoć izgubila izbore za predsjednicu TO Pile – Kono.
 

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović