Politika

Županijski HDZ: Na Korčuli i Pelješcu prioritet su ulaganja u prometnu infrastrukturu

Županijski HDZ: Na Korčuli i Pelješcu prioritet su ulaganja u prometnu infrastrukturu

80 posto teritorija Dubrovačko-neretvanske županije čine more i otoci pa je niz županijskih projekata očekivano usmjeren upravo prema Korčuli, ali i poluotoku Pelješcu gdje su u subotu bili kandidat za župana koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSU-HS Nikola Dobroslavić, kandidat za zamjenika Joško Cebalo i saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić – pišu u svom priopćenju iz ŽO HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije.
– Postavili smo sebi za cilj osigurati hitnu medicinsku skrb na teže dostupnim lokacijama i otocima u cijeloj našoj županiji – rekao je u razgovoru s građanima župan Nikola Dobroslavić istaknuvši da je Dubrovačko-neretvanska županija jedina ostvarila standard cjelogodišnje hitne helikopterske medicinske službe.
Investiciju u novoj luci Polačište prati i rekonstrukcija pristupne ceste i to je tek dio značajnih infrastrukturnih lučkih projekata na otoku, iznijeli su. Prometna povezanost Korčule izuzetno je važna, a ostanku na otoku posebno doprinose nove prilike za mlade kojima se uskoro otvara mogućnost studija pomorstva i turizma, a među projektima u obrazovanju, uz ulaganje u područnu školu u Lumbardi je i izgradnja sportske dvorane pri srednjoj školi Petra Šegedina.
Uz Korčulu i Lumbardu kandidati su obišli i Janjinu u kojoj je također u planu izgradnja montažne školske-sportske dvorane. Uz ribarstvo, poljoprivredu i turizam Korčula i Pelješac svoju priliku vide i kroz razvoj selektivnih oblika turizma, poput cikloturizma, a županija je već dala potporu projektu u kojem je uređeno 40 kilometara biciklističke staze od Orebića do Trpnja.
Izbori 2021.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist