Županija

Županija s općinama Pelješca i Korčule potpisala ugovore o sufinanciranju projekata teških dva milijuna kuna

U petak u Orebiću i Korčuli Dubrovačko-neretvanska županija potpisala je ukupno osam ugovora o sufinanciranju projekata na pomorskom dobru s čelnicima jedinica lokalne samouprave s Pelješca i Korčule.

U Orebiću su potpisani ugovori s načelnicima peljeških općina Stona, Janjina, Trpanj i Orebić, a u Gradu Korčuli s tamošnjim gradonačelnikom, kao i općinama Lumbarda, Vela Luka i Blato. Vrijednost javnog poziva na koji su gradovi i općine prijavljivali svoje projekte je dva milijuna kuna.

Nakon potpisivanja ugovora župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i pročelnikom UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem obišao je rodnu kuću Marka Pola, kao i Gradski muzej Korčula koji se rekonstruira u sklopu projekta ‘Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija’. Ukupna vrijednost projekta je 33.8 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva 27.7 milijuna kuna.

Pročitajte još

Ponavlja se natječaj za izbor direktora županijskog TZ-a, kandidati nisu dobili potrebnu većinu glasova

Dulist

TURISTIČKI LIPANJ U županiji ostvareno preko milijun noćenja, najbrojniji Britanci

Dulist

NAPUSTILA NAS JE TETE PAVE ŠILJEŽAR Lasić: Velika je tuga u srcu. Njezin odlazak ostavit će traga na mnogima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija