Županija

Županija s općinama Pelješca i Korčule potpisala ugovore o sufinanciranju projekata teških dva milijuna kuna

U petak u Orebiću i Korčuli Dubrovačko-neretvanska županija potpisala je ukupno osam ugovora o sufinanciranju projekata na pomorskom dobru s čelnicima jedinica lokalne samouprave s Pelješca i Korčule.

U Orebiću su potpisani ugovori s načelnicima peljeških općina Stona, Janjina, Trpanj i Orebić, a u Gradu Korčuli s tamošnjim gradonačelnikom, kao i općinama Lumbarda, Vela Luka i Blato. Vrijednost javnog poziva na koji su gradovi i općine prijavljivali svoje projekte je dva milijuna kuna.

Nakon potpisivanja ugovora župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i pročelnikom UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem obišao je rodnu kuću Marka Pola, kao i Gradski muzej Korčula koji se rekonstruira u sklopu projekta ‘Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija’. Ukupna vrijednost projekta je 33.8 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva 27.7 milijuna kuna.

Pročitajte još

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Dulist

Županija sufinancira kamatnu stopu za kredite HAMAG BICRO-a

Dulist

Otvoren obnovljeni Gradski muzej u Korčuli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija