Županija

ŽUPANIJA Potpisani ugovori sa šest poslovnih banaka

ŽUPANIJA Potpisani ugovori sa šest poslovnih banaka

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić potpisao je danas ugovore o poslovnoj suradnji sa šest poslovnih banaka u ostvarenju 30 milijuna kuna vrijednog Programa za poticanje malog i srednjeg poduzetništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji za razdoblje od 2019. do 2021. godine u sklopu projekta „SKOR – Subvencijom kamate do održivog razvoja“.

Župan Dobroslavić istaknuo je tom prilikom kako osigurani iznos subvencije daje veliku mogućnost poduzetnicima u najjužnijoj hrvatskoj županiji u ostvarenju svojih poslovnih zamisli.

-Mi nastavljamo s ovim programom, a ove godine smo u njega uključili i OPG-ove. Ovo je naša obveza i godišnje ćemo za subvenciju izdvajati od 500 do 800 tisuća kuna – rekao je župan Dobroslavić.

Direktor Poslovnog centra Dubrovnik OTP banke George Lonza rekao je u ime predstavnika poslovnih banaka da su sve poslovne banke ponudile primamljive kamatne stope za buduće korisnike.

– Županija subvencijama dodatno smanjuje kamatnu stopu pa će krajnji korisnici tu stopu zapravo plaćati u rasponu od 0,5 do 1 posto. Očekujem velik odaziv poduzetnika – istaknuo je Lonza.

U projekt su uključene OTP Banka Hrvatska d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d., Hrvatska poštanska banka d.d., Erste&Steiermarkische Bank d.d. i Zagrebačka banka d.d., po čijim je ponudama utvrđena kamata za ovaj kredit, s rokom otplate do deset godina uz jednu godinu počeka.

Na kredite s kamatom od 2,7 do 3,3 posto subvencija Dubrovačko-neretvanske županije iznosi 2 posto, uz dodatnih 0,5 posto subvencije za mlade poduzetnike te još 0,5 posto za žene poduzetnice.

Potencijalni korisnici su obrti, OPG-ovi te mala i srednja trgovačka društva u stopostotnom privatnom vlasništvu bez obzira na sjedište, ako ulažu na području županije.

Pročitajte još

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist