Županija

ŽUPANIJA ODBILA PRAVO PRVOKUPA Tko će postati vlasnik četvrtine Kneževog dvora u Slanom?

Županijska skupština neće prihvatiti pravo prvokupa jedne četvrtine dijela Kneženog dvora u Slanom. ATLAS PLUS d.o.o ponudio je svoj vlasnički dio po početnoj cijeni od 2.750.000,000 kuna, u što uključuju ‘stojnu kuću, pašnjak,, vrt i okućnicu’, utvrđenu kao kulturno dobro 9. travnja 2003. godine.

Kako navode u ponudi, predloženi mehanizam plaćanja je jednokratna uplata na račun Prodavatelja.
Knežev dvor u Slanome ¾ vlasnički je pod Društvom prijatelja dubrovačke starine, koji su ga i obnovili te javnosti predstavili 2017. godine. Ovaj važan objekt Dubrovačkog primorja datira daleko u prošlost. Slanom je, od 1399. godine, kada je ovo mjesto ušlo u sastav Dubrovačke Republike, stolovao knez, a Knežev dvor pregrađen je u 19. stoljeću.

Specifičnost baš ovog dvora je u tome što je više nalik na utvrđeno gospodarstvo, nego na reprezentativnu stambenu građevinu, saznajemo sa stranice TZ Dubrovačko primorje, a kuća kneza visoka je dvokatnica na koju se vežu one manje, što zajedno uvjetuje značaj izgradnje sklopa, vidljivo u shemi visokog zatvorenog bloka koji jednokatna krila, koja s južne strane zatvaraju visoki ogradni zid, tvoreći manje unutrašnje dvorište iz kojega se ulazi u nadsvođene prizemne gospodarske prostorije, navodi u opisu na stranicama TZ-a Dubrovačko primorje.

Pročitajte još

SVE NA JEDNOM MJESTU Prestavljen Vodič za osobe s invaliditetom kroz Dubrovačko-neretvansku županiju

Dulist

Županija isplatila božićnicu umirovljenicima

Dulist

Dobroslavić sudjeluje na plenarnom zasjedanju Europskog odbora regija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija