Županija

Županija nastavlja provedbu projekta ‘ALTER ECO PLUS’

c grad stradun turisti00

Na online sastanku u sklopu projekta ALTER ECO PLUS (”Underpinning mainstreaming processes of the Carrying Capacity Limit calculation tool to improve tourism policies and strategies in MED territories”) bilo je riječi o razvoju aktivnosti u okviru projekta od njegovog početka do danas. Projekt se provodi kao dio Programa “INTERREG MEDITERRANEAN”.

Cilj projekta ALTER ECO PLUS je operativan i funkcionalan alat za izračunavanje “Carrying Capacity Límit”, koji će podržati donošenje odluka o olakšavanju teritorijalne apsorpcije te uravnotežiti učinke razvoja turizma uzimajući u obzir CCL i šireći fokus razvoja turizma izvan lokalne destinacije.

Na sastanku su sudjelovali projektni partneri: Sveučilište u Veneciji, Institut za gradnju Valencia, Generalna uprava Katalonije, Razvojna agencija Južnoegejske regije, Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore i Dubrovačko-neretvanska županija.

Voditelji projekta na sastanku su predstavili postignute rezultate, te predložili sljedeće korake. Svaki od partnera prezentirao je vlastiti rad i lokalnu mrežu korisnika. U ovoj fazi projekta strateški je cilj održavanje komunikacije i suradnje što je istaknuto i u planu do kraja lipnja 2022. godine.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist