Županija

Županija nastavlja provedbu projekta ‘ALTER ECO PLUS’

Županija nastavlja provedbu projekta 'ALTER ECO PLUS'

Na online sastanku u sklopu projekta ALTER ECO PLUS (”Underpinning mainstreaming processes of the Carrying Capacity Limit calculation tool to improve tourism policies and strategies in MED territories”) bilo je riječi o razvoju aktivnosti u okviru projekta od njegovog početka do danas. Projekt se provodi kao dio Programa “INTERREG MEDITERRANEAN”.

Cilj projekta ALTER ECO PLUS je operativan i funkcionalan alat za izračunavanje “Carrying Capacity Límit”, koji će podržati donošenje odluka o olakšavanju teritorijalne apsorpcije te uravnotežiti učinke razvoja turizma uzimajući u obzir CCL i šireći fokus razvoja turizma izvan lokalne destinacije.

Na sastanku su sudjelovali projektni partneri: Sveučilište u Veneciji, Institut za gradnju Valencia, Generalna uprava Katalonije, Razvojna agencija Južnoegejske regije, Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore i Dubrovačko-neretvanska županija.

Voditelji projekta na sastanku su predstavili postignute rezultate, te predložili sljedeće korake. Svaki od partnera prezentirao je vlastiti rad i lokalnu mrežu korisnika. U ovoj fazi projekta strateški je cilj održavanje komunikacije i suradnje što je istaknuto i u planu do kraja lipnja 2022. godine.

Pročitajte još

Hitna helikopterska služba lani je obavila 354 intervencije. Bit će dostupna opet tijekom cijele godine

Dulist

Konavle imaju novog šampiona od kobasica!

Dulist

IVO KLAIĆ Imamo veliki broj apartmana koji se nisu zaslužili tako nazivati. Treba doći do rekategorizacije!

Maria Prkut