Županija

Županija će biti domaćin Večere od Kandelore

Županija će biti domaćin Večere od Kandelore

Župan Nikola Dobroslavić bio je prinuđen reagirati na situaciju u kojoj je bivša vlast u Gradu Dubrovniku odlučila ne pozivati uzvanike na ovogodišnju Festu sv. Vlaha, premda je za pozivanje i Večeru od Kandelore, prema riječima Povjerenika Vlade RH Niko Pavlovića, imala i organizacijske i financijske kapacitete.

Nakon obavljenih razgovora s više gospodarstvenika koji su ponudili pomoć u organizaciji, s festanjulima ovogodišnje Feste i rektorom crkve Sv. Vlaha te razgovora s Povjerenikom nametnula se ocjena da je neprihvatljivo zbog raspuštanja gradske vlasti umanjivati Festu sv. Vlaha nepozivanjem uzvanika.

Budući da Vladin Povjerenik smatra da ne može odstupiti od odluke bivšeg gradonačelnika da se ne organizira pozivanje i Večera, Županija je odlučila biti domaćin uzvanicima i skupa s gospodarstvenicima i festanjulima organizirati Večeru od Kandelore. Na večeri će se osigurati uloga i mjesto Grada kroz Povjerenika Vlade. O namjeri je obaviješten dubrovački biskup monsinjor Mate Uzinić koji je potvrdio dolazak na tradicionalnu Večeru.

Obavještavamo javnost da se danas upućuju pozivi državnom vrhu, diplomatskom zboru i drugim uzvanicima koje Županija poziva u svečanim prigodama, u kojima ih se poziva na Festu Sv. Vlaha i na Večeru od Kandelore koja će se organizirati u hotelu Hilton na Kandeloru, 2. veljače u 20,00 sati.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist