Aktualno

Županija broji 54 nova slučaja, od toga 22 iz Dubrovnika

Županija broji 54 nova slučaja, od toga 22 iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 54 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o 33 osobe muškog spola i 21 osobi ženskog spola: 22 iz Dubrovnika, sedam iz Župe dubrovačke, četiri iz Konavala i Vele Luke, tri iz Blata, Metkovića, Orebića i Slivnog, dvije s Mljeta te jednoj iz Korčule, Opuzena i Ploča. Oporavilo se 39 osoba: 15 iz Dubrovnika, sedam iz Metkovića, četiri iz Stona, tri iz Ploča i Župe dubrovačke, dvije iz Vele Luke te jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Korčule, Lumbarde i Trpnja.

U posljednja 24 sata obrađena su 572 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 139 288 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba pozitivnih na koronavirus. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji su 733 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri slučaja kršenja mjere samoizolacije (dva na granici). Od početka pandemije utvrđen je ukupno 951 slučaj kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist