Aktualno

Županija bilježi porast noćenja s domaćeg tržišta te Poljske i Slovenije

djir turisti02

Tijekom listopada 2022. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 129.374 dolazaka i 452.488 noćenja. U usporedbi s istim razdobljem 2021. godine ostvareno je 28 posto više dolazaka i 13 posto više noćenja, javljaju iz Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatske, Francuske, Irske i Finske

Od početka godine do kraja listopada ostvareno je 7.611.534 noćenja. U usporedbi s istim razdobljem 2021. godine ostvareno je 46 posto više noćenja. Najviše noćenja od siječnja do kraja listopada ostvarili su turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Poljske, Hrvatske, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država.

Od siječnja do kraja listopada ostvareno je 77 posto dolazaka i 87 posto noćenja u usporedbi s 2019. godinom. Porast noćenja ostvaren je s domaćeg tržišta te Poljske i Slovenije, dok je iz Ujedinjenog Kraljevstva ostvareno 82 posto, iz Njemačke 89 posto, Francuske 89 posto i Sjedinjenih Američkih Država 81 posto noćenja.

Pročitajte još

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist