Županija

ŽUPAN S DOBITNICIMA ‘SUNCOKRETA’ ‘Ruralni turizam izvrsno dopunjuje našu turističku ponudu’

Puno ulažemo u razvoj ruralnog turizma jer smatramo da je to segment koji izvrsno dopunjuje našu turističku ponudu i ima veliki potencijal – rekao je župan Nikola Dobroslavić na prijemu dobitnika nagrada Suncokret ruralnog turizma.
-Diljem Dubrovačko-neretvanske županije imamo odlične primjere dobre prakse i mi kao Županija to potičemo, a bili smo i suorganizatori ove manifestacije – naglasio je župan te dodao da Dubrovačko-neretvanska županija kroz organizaciju i dodjelu nagrada ‘Zlatna naranča’ također potiče izvrsnost u turizmu u ruralnim sredinama.
Prema riječima predsjednice Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ‘Klub članova Selo’ Dijane Katice projekt Suncokret ruralnog turizma Hrvatske iz godine u godinu otkriva sve više atraktivnih ruralnih destinacija, promovira tradicijske sadržaje, povezuje najznačajnije projekte, proizvođače događaje i zanimljivosti, čuva izvornost, vodi računa o održivosti i stvara nove proizvode ruralnog turizma.
Organizatorica kongresa ovom je prilikom županu Nikoli Dobroslaviću uručila suncokret kao zahvalnicu za potporu 5. Međunarodnom kongresu ruralnog turizma.
U Dubrovačko-neretvansku županiju su, podsjetimo, stigla četiri suncokreta ruralnog turizma. Restoran “Mrs i Mr Caput”, bračnog para Caput, smješten u Dubravci u Konavlima, dobio je brončanu povelju u kategoriji tradicijske (ruralne) gastronomije. Brončanu povelju u kategoriji posebnih priznanja za izniman doprinos, očuvanju tradicije i promociji ruralnog turizma dobilo je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mata i Anke Dubelj iz Orašca. U kategoriji posebnih priznanja za očuvanje autohtone sorte i razvoj novog proizvoda Sanja Protić iz Blata i njezino obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo dobilo je srebrenu povelju koju je vlasnici OPG-a danas uručio župan Dobroslavić. Srebrnu povelju u kategoriji tradicijska (ruralna) domaćinstva dobila je Villa Tantini u Konavlima vlasnika Antuna Rilovića Tota.

Pročitajte još

SILVIO NARDELLI Prijepor oko trase brze ceste treba riješiti čim prije i započeti s projektiranjem

Andrea Falkoni Račić

Agro etno park Žabac dobitnik ‘Zlatne naranče’!

Dulist

Kreirajmo zajedno ‘Konavoski eko park’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija