Županija

ŽUPAN S DOBITNICIMA ‘SUNCOKRETA’ ‘Ruralni turizam izvrsno dopunjuje našu turističku ponudu’

Puno ulažemo u razvoj ruralnog turizma jer smatramo da je to segment koji izvrsno dopunjuje našu turističku ponudu i ima veliki potencijal – rekao je župan Nikola Dobroslavić na prijemu dobitnika nagrada Suncokret ruralnog turizma.
-Diljem Dubrovačko-neretvanske županije imamo odlične primjere dobre prakse i mi kao Županija to potičemo, a bili smo i suorganizatori ove manifestacije – naglasio je župan te dodao da Dubrovačko-neretvanska županija kroz organizaciju i dodjelu nagrada ‘Zlatna naranča’ također potiče izvrsnost u turizmu u ruralnim sredinama.
Prema riječima predsjednice Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ‘Klub članova Selo’ Dijane Katice projekt Suncokret ruralnog turizma Hrvatske iz godine u godinu otkriva sve više atraktivnih ruralnih destinacija, promovira tradicijske sadržaje, povezuje najznačajnije projekte, proizvođače događaje i zanimljivosti, čuva izvornost, vodi računa o održivosti i stvara nove proizvode ruralnog turizma.
Organizatorica kongresa ovom je prilikom županu Nikoli Dobroslaviću uručila suncokret kao zahvalnicu za potporu 5. Međunarodnom kongresu ruralnog turizma.
U Dubrovačko-neretvansku županiju su, podsjetimo, stigla četiri suncokreta ruralnog turizma. Restoran “Mrs i Mr Caput”, bračnog para Caput, smješten u Dubravci u Konavlima, dobio je brončanu povelju u kategoriji tradicijske (ruralne) gastronomije. Brončanu povelju u kategoriji posebnih priznanja za izniman doprinos, očuvanju tradicije i promociji ruralnog turizma dobilo je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mata i Anke Dubelj iz Orašca. U kategoriji posebnih priznanja za očuvanje autohtone sorte i razvoj novog proizvoda Sanja Protić iz Blata i njezino obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo dobilo je srebrenu povelju koju je vlasnici OPG-a danas uručio župan Dobroslavić. Srebrnu povelju u kategoriji tradicijska (ruralna) domaćinstva dobila je Villa Tantini u Konavlima vlasnika Antuna Rilovića Tota.

Pročitajte još

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

‘PITURI’ U RANJINI ‘Za svaku pohvalu je što činite za razvoj stolnog tenisa, ali i sporta u Dubrovniku općenito’

Dulist

SUDJELOVALO 28 VATROGASACA Redovna vatrogasna vježba DVD-a Montokuc

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija