Županija

ŽUPAN POTRATAO DUBROVAČKE NOVINARE ‘Mislim da ste svoj posao radili dobro. U novu godinu uđimo s optimizmom’

ŽUPAN POTRATAO DUBROVAČKE NOVINARE 'Mislim da ste svoj posao radili dobro. U novu godinu uđimo s optimizmom'

Župan Nikola Dobroslavić potratao je ovog četvrtka dubrovačke novinare, a uz božićne i novogodišnje blagdane. Iako bi obično u ovojprigodi bio organiziran svečani ručak, župan je istaknuo kako su ipak, s obzirom na okolnosti vezane za pandemiju, njegovi suradnici došli na ideju prigodnog druženja.

-Ističe nam i ova godina. Bila nam je zahtjevna, složena i teška, međutim, možemo reći da je uspješno okončana. Mislim da smo držali Covid krizu pod kontrolom, da su se naši zdravstveni djelatnici iskazali i svi uključeni u borbu protiv Covida. Nažalost s cijepljenjem sam jako razočaran. Pokazali smo da smo bliže ostatku Balkana nego  Europi. Vjerovali smo da smo u svemu blizu Europe, u mnogim stvarima jesmo, ali po cijepljenju nismo. Nevjerojatna je ta zagriženost određenih političkih aktera pa i antivaksera. Nadam se da će to cijepljenje ipak biti još bolje nego što jest. U odnosu na hrvatski prosjek nismo tako loši – rekao je župan i dodao kako su popitanju projekata u županiji odradili dobru godinu te nijedan nije zaustavljen.

-Pelješki most je spojen, a dogodine ćemo se preko njega voziti. To je veliko postignuće kojeg vjerojatno ni sami nismo svjesni – rekao je župan Dobroslavić te je zahvalio medijima na praćenju rada županije.

-Mislim da mediji dobro prate i s kritičkim odmakom promatraju ovo što se događa, a to je jako bitno za demokraciju.  Uvjeren sam da smo i mi dio našeg posla radili dobro po meni ste i vi odradili svoj dio posla dobro, koliko je na meni da ocjenjujem. Mislim da možemo s relativnim zadovoljstvom gledati na proteklu godinu i ući u novu s optimizmom iščekujući novu turističku sezonu, a onda će nam i druge stvari s time doći. Vratit će nam se život u normalu pod uvjetom da korona kriza bude pod kontrolom, a za to trebamo i dalje promovirati cijepljenje – zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

 

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist