Županija

ŽUPAN O PROPUSTU DJELATNIKA BOLNICE ‘To se nije smjelo dogoditi’

Župan Nikola Dobroslavić osvrnuo se ovog ponedjeljka na propust djelatnika Opće bolnice Dubrovnik koji četiri dana nisu obavijestili obitelj pokojnog pacijenta o njegovoj smrti.

-Tužan je to i nesretni događaj. Pridružujem se isprikama koje su već upućene članovima obitelji jer je doista jedan takav propust nedopustiv. Ne umanjuje ga činjenica da to nije propust u liječenju bolesnika, ali budući da taj propust uzrokuje dodatnu patnju članovima obitelji, smatram da se nije smio dogoditi. Vjerujem da će, uz Povjerenstvo koje je osnovala bolnica, inspekcija Ministarstva zdravstva utvrditi kako je do toga došlo. Moramo poduzeti sve da se ovakav slučaj ne ponovi. To je nedopustivo – komentirao je župan.

Na novinarski upit očekuje li ostavku ravnatelja Marija Bekića župan je naglasio kako ga je ravnatelj o svemu obavijestio čim je saznao, da Ministarstvo poduzima potrebne korake, a i da je Povjerenstvo već utvrđivalo što se dogodilo.

-Vidjet ćemo što će biti kada doznamo sve činjenice – zaključio je Dobroslavić.

Podsjetimo, iz Opće bolnice Dubrovnik u subotu su se oglasili o ovom slučaju istaknuvši kako je Povjerenstvo za unutarnji nadzor Opće bolnice Dubrovnik, na sjednici održanoj 16. siječnja 2021. godine utvrdilo je da su djelatnici Opće bolnice Dubrovnik učinili propuste jer nisu obavijestili obitelj pokojnog pacijenta o njegovoj smrti, kao i zbog činjenice što je prilikom izvršavanja uobičajenih radnji oko pokojnika, bez dozvole obitelji bačen dio osobnih stvari istog.

-Opća bolnica Dubrovnik poduzet će mjere sukladno internim aktima te će o svemu izvijestiti Ministarstvo zdravstva i nadležne komore. Zbog navedenog neželjenog događaja Opća bolnica Dubrovnik iskazuje svoje žaljenje i iskrenu sućut obitelji – poručili su iz OB Dubrovnik.

Pročitajte još

SIGURNA KUĆA GOTOVA DO SRPNJA 2023. ‘Josipov dom’ bit će trajno sklonište za žrtve nasilja

Dulist

Održana prva radionica u sklopu projekta razvoja cikloturizma u županiji

Dulist

Je li malostonska kamenica spremna za uspon na europskom tržištu?

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija