Aktualno

POVJERENSTVO UTVRDILO PROPUSTE Iz OB Dubrovnik se oglasili o neobavještavanju obitelji o smrti preminulog pacijenta

POVJERENSTVO UTVRDILO PROPUSTE Iz OB Dubrovnik se oglasili o neobavještavanju obitelji o smrti preminulog pacijenta

Povjerenstvo za unutarnji nadzor Opće bolnice Dubrovnik, na sjednici održanoj 16. siječnja 2021. godine utvrdilo je da su djelatnici Opće bolnice Dubrovnik učinili propuste jer nisu obavijestili obitelj pokojnog pacijenta o njegovoj smrti, kao i zbog činjenice što je prilikom izvršavanja uobičajenih radnji oko pokojnika, bez dozvole obitelji bačen dio osobnih stvari istog. Iako je bacanje stvari pokojnika rezultat objektivnih okolnosti ovog slučaja, ne umanjujući time ozbiljnost propusta, najdublje izražavamo žaljenje zbog ovog događaja. Opća bolnica Dubrovnik poduzeti će mjere sukladno internim aktima te će o svemu izvijestiti Ministarstvo zdravstva i nadležne komore. Zbog navedenog neželjenog događaja Opća bolnica Dubrovnik iskazuje svoje žaljenje i iskrenu sućut obitelji – poručili su iz OB Dubrovnik.

Podsjetimo, hrvatsku javnost u subotu je potresla priča Dnevnika.hr prema kojoj je obitelj preminulog muškarca o njegovoj smrti 11. siječnja doznala tek četiri dana nakon i to sasvim slučajno. Naime, kako je objasnila snaha umrlog, zbog pandemije koronavirusa nisu im bile dozvoljene posjete. Stoga, više puta pokušali su telefonski stupiti u kontakt s dežurnim liječnikom, no iz bolnice su im poručili, priča, da će ih nazvati ukoliko bude novosti. Kad su posljednji put nazvali liječnik je bio iznenađen da nisu obavješteni o preminuću pacijenta te im je po dolasku za preuzimanje njegovih stvari, tvrdi, rečeno da su one bačene.

O događaju u OB Dubrovnik očitovao se i ministar zdravstva Vili Beroš.

– Jutros sam, kad sam vidio u medijima, nazvao obitelj i ispričao se zbog te pogreške, izrazio sućut i rekao da ćemo istražiti situaciju – rekao je Beroš za Dnevnik.hr te dodao kako će uz unutarnji nadzor koji je već pokrenut, u dubrovačku bolnicu biti upućena i inspekcija Ministarstva zdravstva. ‘Te se stvari apsolutno ne smiju događati’, komentirao je ministar.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist