Županija

VRIJEDNI GOTOVO MILIJUN KUNA Ispostave hitne pomoći u Blatu i na Korčuli dobile dva nova vozila

VRIJEDNI GOTOVO MILIJUN KUNA Ispostave hitne pomoći u Blatu i na Korčuli dobile dva nova vozila

Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije ovog je ponedjeljka dobio dva nova vozila hitne pomoći vrijedna gotovo milijun kuna, a koja će biti namijenjena ispostavama u Blatu i na Korčuli.

-Ova vozila poslužit će svim našim sugrađanima kojima bude trebao hitni prijevoz. To je način na koji mi permanentno obnavljamo vozni park Zavoda za medicinu kao i sanitetski prijevoz. U prošloj godini smo  izdvojili ukupno 1,8 milijuna kuna za šest vozila od čega dva hitne medicine, tri sanitetska vozila i jedno vozilo za patronažnu službu. Nadamo se da će se ova vozila koristiti što manje, da će hitnih slučajeva biti što manje, ali znamo da su oni česti. Zato iznova nabavljamo vozila kako bi naši sugrađani imali siguran i adekvatan prijevoz u hitnim slučajevima – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić naglasio je kako su Korčula i Blato najudaljenije terenske ispostave hitne pomoći, najudaljenije u cijeloj Hrvatskoj od prve bolnice.

-Cijela naša županija je takva, specifična pa tako i kao Zavod hitne medicine imamo puno veće troškove nego sve ostale županije. Najviše kilometara prijeđemo, najviše prekovremenih sati imamo. Trudimo se, teška su i izazovna vremena. Covid nas je sve skupa iznenadio u početku, poslije smo se refali. Mislim da je cijela županija napravila dobar posao, za sada su pokazatelji među najboljima u Hrvatskoj. Obol su dali svi zdravstveni djelatnici i ustanove. Radimo u tišini, ne tražimo da nas se hvali – rekao je Lulić i dodao kako imaju dovoljno vozila, po standardu.

-Inače ih je 25 na prvoj crti, sada će ih biti 27. Funkcionalna iskoristivost vozila je pet godina te 200 tisuća kilometara. Godišnje prosječno prijeđemo 50 tisuća kilometara po vozilu. Na Korčuli imamo 5 vozila, ali moramo ih zamijeniti. Situacija je sada dobra, sve pokrivamo. Uz ispostave imamo i punkt pripravnosti tako da uvijek moramo imati dva vozila u slučaju da se nešto dogodi da budu spremna – naglasio je Lulić.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist