Županija

ŽUPAN NA SKUPŠTINI ‘O odabiru izvođača za Lučino razdolje ponovno se odlučuje. Postupak će se time produljiti za više od mjesec dana’

ŽUPAN NA SKUPŠTINI 'O odabiru izvođača za Lučino razdolje ponovno se odlučuje. Postupak će se time produljiti za više od mjesec dana'

Vijećnička pitanja na Županijskoj skupštini otvorio je Ante Šeparović s tri pitanja županu. Zanimalo ga je što za projekt Centra za gospodarenje otpadom znači to što je Državna komisija poništila odluku o odabiru izvođača radova, kao i što župan misli o zdravstvenoj reformi koja bi podrazumijevala prijenost osnivačkih prava sa županije na državu.

Župan Nikola Dobroslavić odgovorio mu je kako je odabran izvođač radova, tvrtka koja je imala najnižu ponudu.

-Državna komisija je vratila na ponovno odlučivanje Agenciji za gospodarenje otpadom i sad je na stručnoj službi koja radi postupak javne nabave, a radi se o vanjskoj tvrtki, da ili ostane pri svojim procjenama ili da promjene procjenu. Tada će postupak ići dalje. To doista udaljuje za mjesec i nešto dana daljnje postupke, međutim, postupak javne nabave je civilizacijsko i demokratsko psotignuće i ne možemo na to prigovarati. Možemo imati o njemu svoje mišljenje, ali imamo Državnu komisiju koja je odlučila kako je odlučila i to ćemo poštovati – rekao je župan.

-Što se tiče zdravstvene reforme, doznali smo od ministra zdravstva da je kontura skoro gotova i da ona uz druge stvari podrazumijeva i prenošenje osivačkih prava nekih zdravstvenih ustanova sa županija na državu. Mi smo svjesni da nam treba zdravstvena reforma i podržat ćemo svaku mjeru koju reforma bude donijela. Međutim, smatram da uzrok problema u zdravstvu nije pitanje osnivačkih prava zdravstvenih ustanova. Ništa se neće postići time što se osnivačka prava eventualno prenesu sa županija na državu. Smatram da bi to bila nova centralizacija i da je to krivo i nepotrebno. Tome ćemo se usprotiviti. Moramo dalje ići u decentralizaciju. Opća bolnica Dubrovnik mora ostati regionalna bolnica – naglasio je župan.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist