Županija

Župan na Odboru regija EU o prekograničnoj suradnji

Dokument mišljenje “Jačanje prekogranične suradnje – ima li potrebe za boljim regulatornim okvirom”, koje je kao izvjestitelj izradio voditelj hrvatske delegacije u Odboru regija, župan Nikola Dobroslavić jednoglasno je usvojen na plenarnoj skupštini Odbora regija EU.

Kako ističu iz Dubrovačko-neretvanske županije, ovo je prvi put da je hrvatski član pripremio neko mišljenje za Odbor regija EU.

U radu skupštine župan Dobroslavić je sudjelovao u raspravi sa Philom Hoganom, povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj. Također, u radu skupštine je sudjelovala i Federice Mogherini, visoka predstavnica Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku te potpredsjednica Europske komisije. Raspravljalo se o ulozi regionalnih i lokalnih vlasti u kontekstu vanjskog djelovanja EU.

U sklopu Otvorenih dana EU župan Dobroslavić je održao izlaganje na temu ‘Potreba za novim pravnim alatima u prekograničnim regijama’ na seminaru luksemburškog ministarstva za održivi razvoj i infrastrukturu.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija