Županija

ŽUPAN NA LUČINOM RAZDOLJU U kojoj je fazi Centar za gospodarenje otpadom?

ŽUPAN NA LUČINOM RAZDOLJU U kojoj je fazi Centar za gospodarenje otpadom?

Na gradilištu Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje trenutno se, javljaju iz Dubrovačko-neretvanske županije, izvode radovi na izgradnji pristupne ceste, temelja za buduću trafostanicu, kao i drugi pripremni radovi.
Gradilište je obišao župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i načelnikom Općine Dubrovačko primorje Nikolom Knežićem.
Centar za gospodarenje otpada Dubrovačko-neretvanske županije Lučino razdolje gradi se na području Općine Dubrovačko primorje. U sklopu projekta gradit će se pet pretovarnih stanica (Dubrovnik, Metković, Janjina, Korčula i Lastovo) za pripremu i pretovar otpada namijenjenog transportu prema Centru za gospodarenje otpadom Lučino razdolje na obradu i odlaganje.
Projekt je planiran u svrhu uspostave integralnog sustava gospodarenja otpadom na području Dubrovačko-neretvanske županije, a cilj mu je da služi organiziranom, gospodarski usmjerenom i cjelovitom načinu gospodarenja miješanim komunalnim otpadom na području pet gradova i 17 općina DNŽ. Vrijednost projekta je veća od 54 milijuna eura.
U obilasku gradilišta bili su i pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Silvio Markota te direktor Agencije za gospodarenje otpadom Josip Bačić.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist