Županija

U Kuli Norinskoj obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

U Kuli Norinskoj obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

I ove godine Dubrovačko-neretvanska županija obilježila je Međunarodni dan civilne zaštite.

Naime, u Centru za obuku operativnih snaga civilne zaštite predstavljena je oprema koju je Dubrovačko-neretvanska županija nabavila za operativne snage civilne zaštite u sklopu europskih projekata, a predstavnici Vatrogasne zajednice, Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenog križa, Policijske uprave i Ravnateljstva civilne zaštite predstavili su svoj rad.

Zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo čestitao je Međunarodni dan civilne zaštite i zahvalio svim pripadnicima operativnih snaga na svemu što čine za naše društvo.

-Hvala vam na svakoj odrađenoj intervenciji, svakoj akciji i spremnosti u svakom trenutku! Dubrovačko-neretvanska županija ulaže velika sredstva i realizira brojne projekte s ciljem opremanja i poboljšanja uvjeta svim sastavnicama naše civilne zaštite’ – istaknuo je zamjenik župana.

-Možemo se pohvaliti kako smo, što iz vlastitih sredstava, što iz europskih projekata nabavili zaista vrijednu opremu. Osim toga, i danas se nalazimo ovdje u Centru za obuku operativnih snaga financiranom europskim sredstvima. Nedavno smo otvorili dva nova vatrogasna doma-u Putnikovićima i na Grudi. Na području naše županije imamo čak četiri vatrogasna broda. Zaista ulažemo puno, a projekte nastavljamo i dalje – poručio je zamjenik Cebalo te zahvalio svima koji su sudjelovali u otklanjanju šteta i pomaganju našim sugrađanima na neretvanskom području tijekom nedavnih jakih oborina i poplava.

Prezentaciju projekata okrenutih civilnoj zaštiti, a koje je realizirala Županija, održao je viši savjetnik specijalist Mato Tomljanović.

Današnjem događanju nazočili su i načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga, pročelnica Žaklina Marević, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, predstavnici jednica lokalne samouprave, kao i učenici Osnovne škole Kula Norinska.

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Međunarodnog dana civilne zaštite.

Cijenjeni pripadnici operativnih snaga civilne zaštite,

Čestitam vam Međunarodni dan civilne zaštite!

Svi vi neizostavan ste dio normalnog i stabilnog funkcioniranja našeg društva, a svakom svojom intervencijom i akcijom pokazujete svoju nesebičnost, hrabrost i požrtvovnost!

Naša županija ulaže velika sredstva i realizira brojne projekte za osnaživanje svih operativnih snaga! Nakon vatrogasnih brodova, opreme u slučaju različitih nepogoda, vatrogasnih domova, pripremamo i nove investicije za još snažniju i spremniju civilne zaštitu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji!

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist