Županija

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ Za uspješnu turističku sezonu nužna je dobra je procijepljenost

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ Za uspješnu turističku sezonu nužna je dobra je procijepljenost

Procijepljenost odrasle populacije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je preko 40 posto. Rečeno je to na sastanku župana Nikole Dobroslavića i zamjenika mu Joška Cebala s ravnateljima zdravstvenih ustanova i institucija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjem radu zdravstvenih ustanova, nastavku daljnje suradnje i problemima s kojima se susreću ravnatelji u vođenju ustanova. Župan Dobroslavić je naglasio važnost procijepljenosti stanovništva Županije, osobito zdravstvenih djelatnika, naglašavajući kako je pandemija u protekloj godini znatno utjecala na gospodarstvo, osobito turizam kao najrazvijeniju granu.
-Kako bismo uspjeli ovu sezonu kvalitetno odraditi bitno je da u županiji imamo što veću procijepljenost – istaknuo je župan.
Sudionici sastanka su suglasni kako je nužno utjecati prvenstveno na zdravstvene djelatnike koji su najbolji primjer važnosti cijepljenja, kako bismo zajedno doprinijeli očuvanju zdravlja, života, ali i što bržem gospodarskom oporavku u županiji!
Župan se ovom prilikom zahvalio svim djelatnicima u zdravstvu na njihovom predanom radu, naročito u posebno teškim uvjetima pandemije koronavirusa. Na sastanku se razgovaralo i o više tekućih i budućih projekata u zdravstvu pri čemu je poseban naglasak stavljen na skori završetak radova na Dnevnoj bolnici u Metkoviću kao i na vrijedan projekt Energetske obnove OB Dubrovnik.

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist