Županija

Opuzen do kraja lipnja dobiva Centar za nadzor i prevenciju posljedica poplava

Opuzen do kraja lipnja dobiva Centar za nadzor i prevenciju posljedica poplava

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Joškom Cebalom i Žaklinom Marević te ravnateljicom Regionalne agencije DUNEA Melanijom Milić, obišao je u petak budući Centar za nadzor i prevenciju posljedica poplava u Opuzenu koji će se uspostaviti zahvaljujući EU projektu STREAM. Radovi rekonstrukcije i opremanja vrijedni oko 935 tisuća kuna izvode se na zgradi koju je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ustupilo Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a za izvođača radova odabrana je tvrtka ‘DOKO građenje’ s kojim je Županija u ožujku ove godine potpisala ugovor. Obilaskom je utvrđeno da radovi teku predviđenom dinamikom te se završetak očekuje do kraja lipnja.

Dubrovačko-neretvanska županija će, osim uspostave ‘Centra za nadzor poplava i prevenciju rizika’ u svrhu jačanja pripremljenosti, sprječavanja opasnosti i smanjenja štete nakon prirodnih katastrofa, modernizirati službe za spašavanje novom opremom za djelovanje i ublažavanje poplavnih katastrofa na području doline Neretve. Radi se o opremi vrijednoj preko 2,5 milijuna kuna.

Vrijednost projekta iznosi 70,5 milijuna kuna, od čega se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, putem programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska, sufinancira 85 posto tog iznosa, odnosno oko 60 milijuna kuna, dok ostatak od 15 posto osiguravaju projektni partneri vlastitim sredstvima. Vrijednost projektnih aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije je 5 milijuna i 800 tisuća kuna, a provode se uz stručnu i tehničku pomoć Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist