Aktualno

Žrtvama Vukovara i Škabrnje poklonili se i Dubrovački trombunjeri

Ovog četvrtka obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a počast svim žrtvama pošli su odati i Dubrovački trombunjeri koji su trenutno u Škabrnji. Naša povijesna postrojba već dugi niz godina svojim prisutstvom u Vukovaru i Škabrnji sudjeluje u obilježavanju sjećanja na stradanje Vukovara i Vukovaraca, ali i svih žrtava rata.

Škabrnja je, uz Vukovar, simbol stradanja Hrvatske u Domovinskom ratu. U Škabrnji je 18. studenoga 1991. godine ubijeno i masakrirano 43 civila i 15 hrvatskih branitelja. Sveukupno u Domovinskom ratu, Škabrnja je imala 55 civilnih žrtava i 25 poginulih branitelja. Nakon rata još je šest mještana stradalo od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava. Do oslobođenja mjesta u Oluji 1995. godine, u Škabrnji je ubijeno 86 osoba.

Foto: Krešimir Macan

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Ana Haklička: U Chicagu živim svoj san. To je grad u kojem vidim budućnost

Maria Prkut

Nova akcija darivanja krvi, posebno se pozivaju darivatelji krvnih grupa A i 0

Dulist

Sutra počinju prijave za upis u srednje škole

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija