Grad

Zračna luka prodavat će Du Pass u suvenirnici Dubravke

Zračna luka prodavat će Du Pass u suvenirnici Dubravke

Zračna luka Dubrovnik pronašla je na Pilama prostor koji će služiti isključivo za prodaju Dubrovnik Pass-a. Riječ je o prostoru suvenirnice u sklopu restorana Dubravka na Pilama, a koji je bio isključen iz javnog natječaja kojim se upravo restoran Dubravka davao u zakup. Informaciju o novom zakupcu suvenirnice na adresi Brsalje 1 potvrdili su nam i iz UTD Raguse, inače vlasnika ovog prostora veličine 50 ‘kvadrata’. Ovdje svakako treba podsjetiti na odluku Gradskog vijeća, sukladno kojoj se za pružene usluge prodaje Dubrovnik Pass-a fizičkim, ali i pravnim osobama određuju utvrđeni iznosi novčanih naknada. Tako se pravnim osobama u vlasništvu i suvlasništvu Grada Dubrovnika, a koji nisu proračunski korisnici Grada Dubrovnika, za namjensko ulaganje u projekte produljenja turističke sezone odobrava novčani iznos naknade u visini 10 posto od cijene svakog Dubrovnik Pass-a prodanog na njihovom prodajnom mjestu. Stoga će Zračna luka naknadu koju dobije od svakog prodanog Du Pass-a ulagati u zračnu povezanost Dubrovnika tijekom zimskim mjeseci.

Namjensko ulaganje u zimsku povezanost
—Zračna luka Dubrovnik d.o.o. uzima predmetni prostor površine 50m2 prvenstveno za prodaju Du Pass-a budući je cilj ostvarenje većeg prihoda koji će se u cijelosti namjenski ulagati u poticanje unapređenja zračne povezanosti dubrovačkog područja tijekom zimskog reda letenja u suradnji s Gradom Dubrovnikom i TZ Grada Dubrovnika – ističu u odgovoru za DuList iz Zračne luke Dubrovnik budući da nas je zanimalo u koju će se sve svrhu ovaj prostor na samom ulazu u Grad uzeti u zakup po cijeni od 10 tisuća eura mjesečno.

— Budući da se predmetni prostor nalazi na frekventnoj lokaciji, realno je očekivati pružanje velikog broja informacija turistima. Također, plan je dio rashoda pokriti prihodom ostvarenim od maloprodaje dijela asortimana koji je dostupan i u Dutyfree shopu na Zračnoj luci Dubrovnik. Budući je od zaprimanja ponude do odluke i potpisa ugovora prošlo tek nekoliko dana te u idućem razdoblju cijeli projekt tek treba pokrenuti i staviti u funkciju, nezahvalno je projicirati prihode za prvu godinu. Svakako za vrijeme tra janja ugovora očekujemo višestruke benefite, kako za turiste, stanovnike Dubrovnika tako i za poslovanje Zračne luke Dubrovnik – dodali su iz dubrovačke zračne luke za DuList.

Du Pass u 2023.
Podsjetit ćemo i kako je Dubrovnik Pass, inače digitalna nadogradnja nekadašnje Dubrovačke kartice i novo Smart City rješenje Grada Dubrovnika, u prvoj godini uvođenja zabilježio rekordne rezultate.

—Bruto prihod od prodaje Dubrovnik Pass-a u 2022. godini premašio je 45 milijuna kuna, nadmašivši time i bruto prihod zabilježen 2019. godine. Uvažavajući činjenicu da je ova digitalna zajednička ulaznica u kulturne i spomeničke atrakcije Grada predstavljena tek krajem lipnja, kao i činjenicu da je turistički promet 2022. godine dosegnuo razinu od 80 posto referentne 2019., puni učinak projekta moći će se ocijeniti tek na osnovi rezultata ostvarenih u 2023. godini. Unatoč navedenom, financijski rezultati novog pristupa, u kojem se koriste prednosti digitalnog sustava te se u realnom vremenu prilagođava potra – žnji, pokazali su se vrlo uspješnima u iznimno kratkom roku, pa je Dubrovnik Pass potvrdio opravdanost već u prvom mjesecu uvođenja – istaknuli su između ostaloga početkom ove godine iz Grada Dubrovnika.

Treba napomenuti i kako je od početka 2023. Dubrovnik Pass dostupan po novim cijenama – 35 eura za dnevnu, 45 eura za trodnevnu i 55 eura za sedmodnevnu inačicu ulaznice. Zanimalo nas je stoga koliko ih je prodano u prva tri mjeseca ove godine, ali i u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Iz Grada Dubrovnika za DuList ističu kako je u prva 3 mjeseca 2023. godine prodano ukupno 6.653 Dubrovnik Pass-a, odnosno 4.733 dnevna, 1.759 trodnevna i 161 tjedni Dubrovnik Pass. U istom razdoblju 2022. godine prodano je ukupno 1.805 Dubrovnik Pass-a, odnosno 1.032 dnevna, 648 trodnevnih i 125 tjednih Dubrovnik Pass. Kad je pak riječ o ostvarenim prihodima, oni su u prva tri mjeseca ove godine iznosili 253.665,00 eura, dok je za isto razdoblje prošle godine ukupni prihod iznosio 65.407,42 eura.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist